Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
POLITIKA
Rezultati izlaznih anketa šokirali HDZ : Milanović 53,25 posto, Grabar Kitarović 46,75 posto

Rezultati izlaznih anketa šokirali HDZ :
Milanović 53,25 posto, Grabar Kitarović 46,75 posto

Prema izlaznim anketama koje su objavile tri nacionalne televizije, Zoran Milanović bi trebao biti pobjednik ovih izbora i novi predsjednik Republike Hrvatske. Izlazne ankete Zoranu Milanoviću daju 53,25 posto, dok Kolinda Grabar Kitarović osvaja 46,75 posto.
U stožeru SDP-a slavlje i euforija. U taboru HDZ-a smrknuta lica i muk.

Orsat Miljenić, šef Milanovićevog stožera, za RTL je u trenutku objave izlaznih anketa izjavio:

” Da, veselimo se, i nadamo se da će ti rezultati biti točni. Ako su ankete pogodile, a nije realno da bi se rezultat mogao značajnije promijeniti, onda imamo razloga za slavlje. Mislim da će Hrvatska s ovim izborom krenuti na bolje i da ćemo postati jedna normalnija država- rekao je Miljenić, zahvaljujući svim biračima koji su glasali.

U stožeru Kolinde Grabar Kitarović i HDZ-a, kad su izišle prve ankete zavladala je grobna tišina. Okupljeni simpatizeri bili u skamenjeni rezultatima. Tomislav Čuljak, potpredsjednik HDZ-a, za HRT je kazao kako u očekivali da će ankete pokazati prednost njihove kandidatkinje.

– Pokušali smo animirati građane da izađu na izbore, pokušali smo u kampanji prezentirati njezin program za budući period, a koliko smo u tome uspjeli, ankete kažu da baš i nismo. Ja sam, inače, rezerviran prema svim anketama i očekujem službene rezultate da bi mogli reći nešto više. Kad budu službeni rezultati naravno da ćemo čestitati pobjedniku. Još uvijek se nadam da je moguć i određeni preokret. Mi smo kao HDZ napravili sve što smo mislili da je korisno za Kolindu Grabar Kitarović , njezin tim je afirmirao njezine rezultate prvog mandata, a koliko smo u tome uspjeli, vidjet ćemo- suzdržano je kazao Čuljak.

Prvi službeni rezultati očekuju se oko 20 sati.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI