Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
POLITIKA
Novogodišnje poruke predsjedničkih kandidata: Grabar Kitarović iz Pučke kuhinje poručila da više brinemo jedni o drugima, Milanović, pak, da svi imamo pravo na sreću i miran život

Novogodišnje poruke predsjedničkih kandidata:
Grabar Kitarović iz Pučke kuhinje poručila da više brinemo jedni o drugima, Milanović, pak, da svi imamo pravo na sreću i miran život

Još tri dana kampanje za novog predsjednika RH, prije izlaska na izbore 5. siječnja 2020., kada je sve na biračima, o kojima ovisi hoće li aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sjediti još jedan petogodišnji mandat na Pantovčaku, ili će na njezino mjesto doći bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović. Radi se o takmacima koji se bitno razlikuju retorikom i političkim stilom, pa i svjetonazorski, mada mnogi analitičari tvrde kako za Hrvatsku neće biti bitne razlike pobjedi li HDZ-ova kandidatkinja ili SDP-ov kandidat. O tome koliko su različiti pokazali su u zasad jedinoj debati u drugom krugu predsjedničkih izbora, ali i u svojim novogodišnjim porukama biračima koje se razlikuju i po pristupu i po pretencioznosti, pa i  po propagandnim efektima.

Kolinda Grabar Kitarović objavila je na Facebooku novogodišnju čestitku ilustriranu fotografijom koja svjedoči kako je kao volonterka dijelila hranu najpotrebitijima, u Pučkoj kuhinji na sv. Duhu . U novogodišnjoj čestitci KGK poručuje da u 2020. snažnije brinemo jedni o drugima, pokazujući svojim primjerom kako se to radi ( ?! )

-Ljudski je ne slagati se, ljudski je različito misliti, ali je itekako ljudski pomoći i pomagati. Oko temeljnih vrijednosti te kada nam je bilo najteže uvijek smo se kao narod znali okupiti. Solidarnost je jedna od tih temeljnih vrijednosti.
Pomoći bolesnome, siromašnome, starome – mora uvijek i svugdje biti naša dužnost, a ne izbor.
Čuvajmo naše obitelji, čuvajmo dostojanstvo svakog ljudskog bića jer će tako i svatko od nas biti barem malo bolji. A Hrvatska? Ona je onoliko snažna koliko je snažan njezin najranjiviji pojedinac. Pomažući drugome – jačamo društveno tkivo, jačamo jedni druge.
Jer samo zajedno rastemo, a razdvojeni uvijek padamo.
Vama i vašim najmilijima želim sretnu 2020., snage, razboritosti i zdravlja da ostvarite ono što želite i zaslužujete- napisala je aktualna predsjednica u objavi na fb-u. No, toj osobnoj poruci, ubrzo je pridružila i službenu čestitku u kojoj stoji:

-Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim državljanima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, želim svako dobro, puno zdravlja, sreće i životne radosti u 2020. godini.

Kudikamo nepretenciozniji, u riječi i slici, bio je njezin protukandidat Zoran Milanović, koji je, uz fotografiju sa suprugom, kratko, u svojoj objavi na Facebooku poručio:

-Na zajedničkom smo putu prema modernoj i naprednoj Hrvatskoj u kojoj svi imamo pravo na sreću i miran život, u kojoj ćemo se osjećati jednostavno bolje. Dovoljno nas je da od svoje zemlje stvorimo poželjno mjesto za život. Drage sugrađanke i sugrađani, želim vam sve najbolje u novoj 2020. godini.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI