Neovisni novinarski portal
20.1.2021.
HRVATSKA / POLITIKA / PRAVA ZA LJUDE
Marko Vučetić, nezavisni zastupnik: Reducirano roditeljstvo, reducirana humanost onih koji Hrvatsku žele svesti na manijakalnu pseudo-tvorevinu

Marko Vučetić, nezavisni zastupnik:
Reducirano roditeljstvo, reducirana humanost onih koji Hrvatsku žele svesti na manijakalnu pseudo-tvorevinu

Unatoč pravomoćnoj presudi Upravnog suda, iz prosinca prošle godine, da životni partneri Ivo Šegota i Mladen Kožić, imaju pravo na udomljavanje djece, našao se Centar za socijalnu skrb postaviti iznad suda i odbiti zahtjev spomenutog para da nekom siročetu pruže dom. Centar je ignorirao pravomoćnu presudu suda i tako potpuno šokirao Šegotu i Kožića koji su vjerovali da su nakon tri godine ustrajne borbe ( od 2017. ) i mrcvarenja po hrvatskim institucijama, napokon nadomak udomiteljstvu . Objašnjenje Centra je da Zakon o udomiteljstvu ne zna za pojam životnog partnerstva. Taj je postupak Centra za socijalnu skrb snažno odjeknuo i u sabornici…

Ali, nesuđeni udomitelji od borbe ne odustaju. Žalit će se Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike i ufaju se da će makar ministarstvo poštovati presudu Upravnog suda…

Nevjerojatno je da pored toliko napuštene djece izgubljenog djetinjstva, i uz izraziti manjak udomitelja, naročito u Zagrebu, Centar odbija zahtjev jednog situiranog, obrazovanog para koji silno želi pružiti dom i to upravo onoj djeci koja imaju najmanje izgleda biti udomljena, jer imaju zdravstvene probleme ili pripadaju romskoj, odnosno nekoj drugoj manjinskoj etničkoj zajednici.

Danas je u Saboru o tome, prilično revoltirano, govorio i nezavisni zastupnik Marko Vučetić, konstatirajući, kako piše tportal, kako je ovo jedan od onih slučajeva koji razotkrivaju golu hrvatsku zbilju.

-Imali smo nekoliko slučajeva koji nas maksimalno provociraju kao društvo. Svjedočili smo slučaju Ive Šegote i Mladena Kožića kojima je uskraćeno udomiteljstvo. Ono im je uskraćeno zbog jedne argumentacije, a to je protuhumana argumentacija. Argumentacija koja proizlazi iz onih slojeva društva koji smatraju da njihov reducirani pogled, reducirana ljubav i reducirano roditeljstvo, reducirana kultura, reducirani jezik, reducirana vjera, reducirana humanost trebaju biti mjera humanosti čitave države- ocijenio je Vučetić, smatrajući neprihvatljivim da se Šegoti i Kožiću uskraćuje udomitejstvo samo zato što žive u istospolnoj zajednici.

-Ovi zagovornici reducirane ljubavi i reducirane zbilje ne shvaćaju da spolni čin i seksualnost ne ulaze u područje odgoja, udomiteljstva i posvajanja. Oni koji smatraju da zbog seksualne orijentacije nekome treba uskratiti udomiteljstvo nisu ništa drugo nego manijakalni dijelovi društva koji Hrvatsku žele svesti na manijakalnu pseudo-tvorevinu– nastavio je u istom tonu zastupnik.

Dotakao se Vučetić i epidemije ministarskih smjena.

-Ministri se uglavnom smjenjuju zbog napora medija koji istražuju načine na koje su oni stjecali imovinu. Zamislite koja je epidemija zavladala da se ministri više niti ne sjećaju koju imovinu imaju. Imamo ministre koji su oboljeli od imovinske demencije-zaključio je, te se osvrnuo i na bizarni slučaj šefa APN-a kojega je etiketirao “solidarnim barbarizmom”.

-Što je učinio direktor APN-a kada je sebi kupio stan koji je namijenjen za solidarnu pomoć, pomoć slojevima koji ne mogu doći do imovine? Čovjek koji ne živi u Zadru i sin koji ne živi u Zadru kupuju nekretninu u Zadru. Zašto? Zato što mogu, zato što mogu maksimalno provocirati, zato što mogu s mehanizmom barbarske svijesti i barbarskih nagona na isti takav manijakalan način oduzimati i pristupati onome što bi trebalo biti solidarno-rekao je Vučetić, i isprovocirao reakciju “hrastovca” Hrvoja Zekanovića.

-Nisam čuo od gospodina Vučetića da je ovdje govorio nešto kontra one sulude odluke splitskog sveučilišta da u natječaju stimulira ljude homoseksualnog opredjeljenja na način da svatko tko je homoseksualac, ili tko izjavi da je, može dobiti 200 eura mjesečno. I to je u redu. Međutim gospodin Vučetić o tome naravno neće govoriti- replicirao je Zekanović i kolegi Vučetiću citirao odredbu Ustava o braku kao zajednici muškarca i žene .- I točka. Basta. Amen- slavodobitno će zastupnik Hrasta, pozivajući se na Zakon o udomiteljstvu po kojem je udomljavanje i posvajanje rezervirano isključivo za tradicionalne bračne zajednice.

Za razliku od Zekanovića, SDP-ov Nenad Stazić dijeli mišljenje kolege Vučetića i kaže:

Zagrebački centar za socijalnu skrb odbio je zahtjev istospolnog para Ive Šegote i Mladena Kožića za udomljenjem djeteta. To si je dopustila nekakva Tatjana Brozić Perić, šefica toga centra. Ona je to sebi dopustila unatoč presudi Upravnoga suda. Žena ne poštuje odluke suda, ona misli da je iznad suda, ona misli da je ona iznad zakona i ona sebi dopušta da ne udovolji presudi suda. To je kazneno djelo i da smo mi nekakva država, ali barem nekakva, ta izvjesna Tatjana Brozić Perić do danas u osam sati ujutro, do početka svog radnog vremena, više ne bi bila na tom mjestu, bila bi smijenjena, bila bi potjerana, jer ne poštuje odluke suda- kazao je Stazić, napominjući kako je spomenutu Brozić Perić, koja nas vuče u srednji vijek, trebala smijeniti resorna ministrica Vesna Bedeković.

Čin šefice Centra za socijalnu skrb, Stazić smatra usporedivim s onim što govori Zekanović koji napada homoseksualne parove i registrirano partnerstvo i obračunava se s njima.

-Hitler je za njih smislio rješenje, slao ih je u koncentracijske logore. Zekanović bi očito htio da se ta praksa nastavi i u Hrvatskoj- žestoko će SDP-ovac, postavljajući pitanje zašto Tatjana Brozić Perić nije zabranila odlazak male djece, bez pratnje odraslih, u Crkvu, gdje im prijeti, rekao je, veća opasnost od popovske pedofilije nego što im prijeti udomljenje kod homoseksualnih parova.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI