Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
(NE)RED / HRVATSKA / POLITIKA
Josip Markotić, splitski gradski vijećnik Mosta na FB-u: Hrvatskoj nisu prijetnja komunisti ni Srbi, masoni ni mediji, nego korumpirano pravosuđe u sprezi s korumpiranim političarima…

Josip Markotić, splitski gradski vijećnik Mosta na FB-u:
Hrvatskoj nisu prijetnja komunisti ni Srbi, masoni ni mediji, nego korumpirano pravosuđe u sprezi s korumpiranim političarima…

Splitski gradski vijećnik Mosta, Josip Markotić, na svom Facebook profilu osvrnuo se prije dva dana, kako navodi dalmacija danas, na trostruko ubojstvo u centru grada, događaj kakav Split ne pamti. Komentirao je krvavi pokolj u srcu grada koji ga je, kao i cijelu hrvatsku javnost, užasnuo. Nakon prve objave, danas se ponovo oglasio, potaknut porukama koje je dobio od građana, a u kojima mu neki poručuju da misli na svoju djecu, jer ne zna u što se upustio. U današnjoj objavi Markotić, uz ostalo, piše: “Hrvatskoj i gradu Splitu nisu prijetnja ni komunisti ni Srbi, ni masoni ni mediji, nego korumpirano i neučinkovito pravosuđe u sprezi s korumpiranim političarima od kojih mnogi pozdravljaju s “hvaljen Isus” i nose krunicu u džepu.”

Markotićevu objavu donosimo u cijelosti:

-U ove dvije i pol godine otkako sam vijećnik navikao sam na određene pritiske, vrijeđanja pa i prijetnje. To shvaćam kao nešto što ide u “opis posla” nas vijećnika u temperamentnom Splitu.

No ovo što se događa zadnja dva dana nešto je drukčije.

Prije svega iznenadila me reakcija ljudi na ono što sam objavio. Jedni mi čestitaju na hrabrosti, drugi me optužuju da sam demagog koji koristi ovu tragediju kako bi skupljao političke poene.

Svi oni koji me poznaju dobro znaju što pokreće i motivira moje političko i svako drugo djelovanje i jako dobro znaju jesam li tip koji skuplja jeftine političke poene.

Ali nešto drugo želim reći a što me potaklo na ovu objavu.

A to su konstantni dobronamjerni pozivi i poruke ne samo meni nego i članovima moje obitelji da pripazim što govorim, da nisam svjestan u što se petljam, da ne znam s kim imam posla, podsjećaju me da imam djecu…

Ako jedan gradski vijećnik mora pripaziti što govori, ako mu se savjetuje da pripazi na obitelj, ako mu se građani obraćaju s porukama da je rekao ono što cijeli grad misli i zna, ali se nitko ne usudi kazati, onda je ovaj grad u velikom problemu i onda ovaj grad nije siguran grad.

Split je možda sigurniji od mnogih europskih gradova.

Split je s jedne strane prekrasan grad, grad divnih, gostoljubivih i pristojnih ljudi. O tome svjedoče redom svi turisti koji ga posjete. I sigurno Split nije Divlji zapad kako to sada histerično pišu neki novinari.

Ali zbog nekoliko konkretnih pokazatelja (lako rješivih ako se želi) Split nažalost nije siguran grad za puno njegovih stanovnika.

Split je grad u kojem se javno veličaju dileri heroina. Političari na to šute. Mediji šute. Pravosuđe šuti.

Split je grad u kojem su “elitni” kvartovi puni kriminalaca, narkomana, dilera i reketara.

Split je grad u kojem se kriminalci predstavljaju kao ugledni građani i poduzetnici.

Split je grad u kojem se kockarnice, kladionice i noćni klubovi bez problema otvaraju u blizini škola.

Ako to znam ja, ako to znaju moji susjedi, ako to znaju moji kolege vijećnici, ako to znaju novinari, ako to zna “cijeli grad”, e onda to znaju i policija i pravosuđe.

Samo što niti meni niti mojim susjedima niti mojim kolegama vijećnicima niti novinarima nije “u opisu posla” rješavanje i obračunavanje s takvim skupinama. Za razliku od policije i pravosuđa kojima je to “core business”. I dok policija još donekle i radi svoj posao, pravosuđe nam je lakrdija.

Hrvatskoj i gradu Splitu nisu prijetnja ni komunisti ni Srbi ni masoni ni mediji, nego korumpirano i neučinkovito pravosuđe u sprezi s korumpiranim političarima od kojih mnogi pozdravljaju s “hvaljen Isus” i nose krunicu u džepu.

S ovim završavam komentiranje ove mučne tragedije. Na kraju kao vjernik želim pokoj vječni ubijenima i da im se Bog smiluje dušama. A njihovim obiteljima izražavam iskrenu sućut- napisao je Markotić.

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI