Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
brejkingnjuz
Ilustracija - karikatura Rollin Kirby (1875-1952)

Imotska ambulanta:
Stala braća doktori da obrane domove, vile i bazene, dignitet imovinskog rata i domovinske kartice

Ilustracija - karikatura Rollin Kirby (1875-1952)

U Imotskom stala braća doktori iz lokalne ambulante da obrane domove, vile i bazene, digntitet imovinskog rata i domovinske kartice zemljaka Kujundžića.

– Dajemo punu podršku ministru, ne samo kao Imoćani, nego i kao zdravstveni djelatnici i građani, zbog neviđenog i neopravdanog medijskog linča, a sve zbog gradnje i kupovanja nekretnina. – rekao je branitelj Kujundžića dr. Ante Vučemilović, liječnik obiteljske medicine, u ime, kako se navodi u Slobodnoj Dalmaciji, ‘imotskih zdravstvenih djelatnika, liječnika i medicinskih sestara’.

Ta je imotska zdravstvena skupina prekinula jučer poslije podne svoje radne obaveze na pet minuta kako bi izrazili punu podršku ministru zdravstva dr. Milanu Kujundžiću, izvještava Slobodna.

-Smatramo da je normalno da jedan ministar, u krajnjem slučaju i dugogodišnji vrhunski liječnik, ravnatelj jedne velike bolnice, sveučilišni profesor, koji ima i suprugu koja dobro zarađuje, ima jednu ili dvije kuće. Ako je to zaradio svojim urednim radom, a bez dokaza o nekim protuzakonitim radnjama, smatramo da je ovaj linč neprimjeren društvu u kojem živimo – ustvrdio je doktor Vučemilović braneći domovinsku karticu ministra.

Pa dobro…. možda se samo drži nekih od navoda iz Hipokratove zakletve, kao na primjer…

-Svoje propise odredit ću po svojim silama i znanju na korist bolesnika i štitit ću ga od svega što bi mu moglo škoditi ili nanijeti nepravdu… Što po svojem poslu budem saznao ili vidio, pa i inače, u saobraćaju s ljudima, koliko se ne bude javno smjelo znati, prešutjet ću i zadržati tajnu… – među ostalim stoji u toj liječničkoj zakletvi.

Čeka se sada i žurno formiranje nacionalnog stožera za obranu digniteta imovinskog rata, a kako bi se zaštitio čast i ugled onih koji su iz ratnih i poratnih godina herojski izašli kao pobjednici i vlasnici naftnih, građevinskih, informatičkih i drugih kompanija.

Treba hitno dati punu potporu svim imovinskim ratnicima koji su sada zbog niza imovinsko-ratnih operacija pod velikim pritiskom neprijateljskih komunističkih protuhrvatskih velikosrpskih snaga koji ih bez poštovanja i milosti tjeraju da pravilno ispune domovinsko-imovinsku karticu.

Očekuje se i podizanje prosvjednog šatora s bazenom, garažom, jaccuzijem, plinskim roštiljem i zogom za balote.

E moj narode… – kao što pjeva istaknuti hrvatski pjesnik i branitelj digniteta imovinskog rata.

Ilustracija – karikatura: Rollin Kirby 1875-1952)


VEZANE VIJESTI