Neovisni novinarski portal
20.1.2021.
hrvatsko novinarsko društvo
Trenutak Bandićevog ispada prema novinarki (foto printscreen N1)

Ne možete nas kupiti pjenušcem i kanapeićima:
HND odbio doći na Bandićev domijenak za novinare

Trenutak Bandićevog ispada prema novinarki (foto printscreen N1)

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko odbio je poziv na prijem za novinare koji je u utorak organizirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, javljaju iz HND-a. Ponašanje prvog čovjeka Zagreba prema novinarkama i novinarima već je dulje vrijeme krajnje neprihvatljivo, a posebice je zabrinjavajuće što su meta tih verbalnih napada najčešće žene, pojašnjavaju.

– HND je u više navrata javno reagirao osudivši takvo ponašanje, ali je gradonačelnik Zagreba, unatoč osudama, nažalost nastavio s neprimjerenim ponašanjem prema našim kolegicama i kolegama, uvjeren u ispravnost takvog svog ponašanja. S obzirom na sve navedeno, kao i na činjenicu da je HND prije nekoliko mjeseci javno pozvao na bojkot praćenja aktivnosti Milana Bandića, dolazak HND-ova predstavnika na prijem za novinare kod zagrebačkoga gradonačelnika bio bi potpuno pogrešan potez i obeshrabrujuća gesta prema našim kolegicama i kolegama koji su na vlastitoj koži osjetili svu količinu ružnog ponašanja Milana Bandića. HND još jednom poziva novinarke i novinare te medije da se solidariziraju s našim kolegicama i kolegama koji su meta napada zagrebačkoga gradonačelnika – vele u objavi koji potpisuje Izvršni odbor HND-a, te Danka Derifaj i Branko Mijić, potpredsjednici HND-a.

Ova simbolična gesta HND-a ima veliki značaj, stoga jer poručuje tzv. moćnicima kako se njihovo bahato, arogantno i prostačko ponašanje prema novinarima neće više tolerirati, makar od krovne organizacije novinara, urednika, fotoreportera u Hrvatskoj.  Milan Bandić učestalo ima izljeve agresivnosti, posebice prema novinarkama. Neki kažu kako ne treba biti doktor psihologije kako bi se pročitalo kako se radi o klasičnom primitivizmu i kukavičluku. Naime, nije izvjesno kako bi Bandić prošao kada bi se tako bahato i s visoka ponio prema nekom novinaru koji se ne bi ustručavao odgovoriti mu kako spada, na primjeren način, bez obzira na Bandićevu ‘moć’.

Ovo je i poruka i svim političarima koji pokušavaju novinare ‘častiti’ (s našim zajedničkim novcem): časne novinarke i novinare ne možete kupiti pjenušcem i kanapeićima.

Trenutak Bandićevog ispada prema novinarki (foto printscreen N1)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI