Neovisni novinarski portal
15.1.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Foto: HNK Cibalia Vinkovci

Halo Bing:
Nogometni klub Cibalia iz Vinkovaca prodaje se na Njuškalu

Foto: HNK Cibalia Vinkovci

Nepoznat netko skriven iza korisničkog imena ‘jakso19’ oglasio je na Njuškalu prodaju većinskog paketa dionica nogometnog kluba Cibalia iz Vinkovca. Ne znamo radi li se o potezu nekog šaljivdžije ili je u vinkovačkog gradskoj upravi netko pomislio da plasiranje oglasa na oglasnik neće odmoći u prodaji zaduženog i posrnulog nogometnog kluba i da bi, ako ništa, moglo poslužiti kao dobra promidžba.

‘Prodaje se većinski paket dionica nogometnog kluba HNK Cibalia iz Vinkovaca. Za sve dodatne informacije zvati gradsko poglavarstvo Vinkovci‘, napisao je korisnik jaksa19 u šturom oglasu iz kojega još možemo doznati tek da je cijena nogometnog drugoligaša šest i pol milijuna kuna ili kako su to preračunali Njuškalovi algoritmi 874.041 eura te da je riječ o rabljenoj robi.

Da ne bi bilo zabune, informacije iz oglasa uglavnom su točne, osim što je cijena nešto viša od one nominalne koju je odredilo Gradsko vijeće Vinkovaca koje je prošlog mjeseca donijelo odluku o prodaji i prijenosu više od 52 posto nominalne vrijednosti dioničkog paketa HNK Cibalije te odluku za prodaju dionica, njih više od 62 tisuće.

‘Na temelju odluke o pronalaženju strateškog partnera u radu i financiranju HNK Cibalije š.d.d. Gradskog vijeća Vinkovaca, pokreće se postupak prodaje i prijenosa dijela poslovnog udjela HNK Cibalije Vinkovaca te se na taj način omogućava potencijalnim strateškim partnerima stjecanje vrijednosti 52,00029 posto temeljnog kapitala kluba, odnosno 62.963 dionice nominalne vrijednosti 6,296.300 kuna‘, navodi se u odluci Gradskog vijeća.

Piše u odluci i da je potencijalni ulagač nakon kupnje većinskog udjela obvezan zadržati ime HNK Cibalia Vinkovci te se i dalje koristiti njime, da mora osigurati financijsku stabilnost društva najmanje pet godina i da se ima pravo koristiti  stadionom, zemljištem s poslovnom zgradom i sportskim terenima u Ružinoj ulici.

Vinkovački nogometni klub koji je prošle godine proslavio stogodišnjicu osnutka zvao se u svojoj stoljetnoj povijesti i Dinamo te nekoliko sezona nastupao i kao prvoligaš, u jugoslavenskoj, poslije i u hrvatskoj ligi. U proljeće 2018. godine HNK Cibalia nije prošla u postupku licenciranja kluba za Drugu hrvatsku ligu zbog financijskih problema i izbačena je u Treću ligu, gdje se natjecala u sezoni 2018./2019. i ostvarila pravo nastupa u Drugoj ligi u ovoj sezoni. Revizijom je u Cibaliji  utvrđena nelikvidnost i nemogućnost podmirenja obveza pa će i dionice kluba ići u prodaju bez utvrđene početne cijene, a dug je 13,8 milijuna kuna.

Foto: HNK Cibalia Vinkovci

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI