Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
hdz / POLITIKA
Davor Ivo Stier otvoreno poručio: Alternativa vodstvu stranke bit će spremna za unutarstranačke izbore, kad god oni budu!

Davor Ivo Stier otvoreno poručio:
Alternativa vodstvu stranke bit će spremna za unutarstranačke izbore, kad god oni budu!

Alternativa aktualnom vodstvu HDZ-a bit će spremna za unutarstranačke izbore kad god oni budu- izjavio je danas, potpuno otvoreno, HDZ-ov saborski zastupnik Davor Ivo Stier. Stanje u vladajućoj stranci, čini se, postaje sve turbulentnije ususret izborima za novo vodstvo, koji bi se, po Statutu HDZ-a, trebali održati u travnju.

Stier očekuje, kako prenosi N1, da se datum izbora što prije definira kako bi se unutarstranački izbori mogi pravodobno organizirati i provesti.

-Onda će članice i članovi HDZ-a izabrati kojim smjerom žele ići, što žele promijeniti, što žele možda i ostaviti, koga žele promijeniti. Onda moramo ujediniti stranku, tako izaći jači iz unutarstranačkih izbora i pobijediti na parlamentarnim izborima- rekao je Ster. Smatra da su građani poslali jasnu poruku HDZ-u i na europskim i na predsjedničkim izborima, u pogledu onoga što žele da se promijeni, što se tiče borbe protiv klijenteliztma i što se tiče identiteta HDZ-a.

Nije više tajna da alternativa u HDZ-u postoji i ona je, kazao je, spremna provesti promjene koje moraju biti brze, odlučne i institucionalne. Stier nije zagovornik rušilačke politike, smatra da treba biti odgovoran prema državi, prema poziciji Hrvatske u Europi u kojoj nema prolaza za rušilačku politiku, i zato zagovara institucionalne promjene.

Članice i članovi HDZ-a odlučit će, kaže, na unutrastranačkim izborima kojim smjerom ići, birat će između kontinuiteta i alternative, i odrediti koga žele zadržati, a koga novog inaugurirati.

-Nisam zadovoljan s ovakvom vladajućom koalicijom. O tome sam se izjasnio kada je trebalo i kada se stvarala većina- podsjetio je  Stier, naglašavajući da kao odgovoran političar smatra da vladajuća većina treba odraditi posao do kraja, i zato će podržati ministricu Blaženku Divjak, a onda neka građani odluče na parlamentarnim izborima.

Zasad je gotovo sigurno da će unutarstranački izbori u HDZ-u prethoditi parlamentarnim, kako veli predsjednik HDZ-ovog kluba zastupnika, Branko Bačić, sukladno statutu, a to znači u proljeće, najkasnije u svibnju. Uostalom, mandat aktualnog šefa HDZ-a, Andreja Plenkovića, ističe 17. travnja, na znanje i ravnanje svima koji željno čekaju unutarstranačke borbe…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI