Neovisni novinarski portal
30.3.2020.
BANDIĆGRAD / POLITIKA
Tomašević uručio Bandiću reket kao nagradu za “Najkorumpiraniji božićni sajam Europe u 2019. godini”!

Tomašević uručio Bandiću reket kao nagradu za “Najkorumpiraniji božićni sajam Europe u 2019. godini”!

Za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prosinac, mjesec darivanja, počeo je vrlo dobro. Nema tko ga se nije sjetio. Ali, za razliku od aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja bi Bandiću, bude li slučajno osuđen, darove ( kolače) nosila u zatvor, zastupnik zagrebačke Gradske skupštine Tomislav Tomašević iz udruge “Zagreb je naš!”, stvari ne prepušta slučaju, i ne kani čekati eventualnu presudu gradonačelniku, nego ga je poklonom obradovao još danas, dok je na slobodi. Tijekom “aktualca” mu je uručio – reket! I to ne bilo kakav…

Kako je napisao na svome Facebook profilu, Tomašević je danas na aktualnom satu Bandiću svečano predao nagradu u obliku reketa za “Najkorumpiraniji božićni sajam Europe u 2019. godini!”

– Nekolicina posrednika od gradske uprave za kikiriki dobiva atraktivne lokacije u gradu pa za ogromne novce daju u podzakup ugostiteljima te iste površine s kućicama. Zarada posrednicima višemiljunska. Tko plaća taj reket? Ugostitelji koji prodaju proizvode na kućicama. Tko u krajnjoj mjeri plaća taj reket? Građani koji plaćaju nikad veću cijenu kuhanog vina, kobasice ili fritule na Adventu! Dosta je reketa! – poručuje s FacebookaTomašević.

– Ja sam ćaća Adventa, ja sam ponosan, nikakve mrlje ga neće uprskati- izjavio je, nasuprot tome,  ovih dana na pressici Bandić  optužujući novinare kako minimiziraju evidentan uspjeh, jer zagrebački Advent će biti najbolji na svijetu. Tvrdio je i kako ga se pokušava uloviti u kokošarluk, kao da on dila kućice. – Ne smijem jesti masno, kobasice, moram biti trijezan jer me snimate svaki čas, svaku moju trepavicu- citira ga 24sata.

Prije konferencije za novinare iz Bandićevog ureda stiglo je i priopćenje a propos afere s adventskim kućicama   i pogodovanja određenim osobama bliskim gradonačelniku, a koje su ih dobile vrlo jeftino da bi ih dale u najam višestruko skuplje i na njima itekako zaradile. U priopćenju, uz konstataciju da je Advent u Zagrebu njegovo dijete i da iza njega stoji apsolutno i do kraja, “kao njegov ćaća”, Bandić podsjeća i kako je zagrebački Advent tri puta zaredom bio proglašen najboljim europskim adventom, što će pokušati nadmašiti i svjetskom titulom. Jer, što je uopće važnije od toga?!

 

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI