Neovisni novinarski portal
22.9.2020.
rvatska
J.S. Jolly i Zdravko Marić - Foto Facebook

Povjerenstvo za sukob interesa o mogućoj pristranosti Zdravka Marića prema J.S. Jollyju kojemu je jahao na vratu u Rusiji

J.S. Jolly i Zdravko Marić - Foto Facebook

Povjerenstvo za sukob interesa odlučilo je pokrenuti postupak protiv ministra financija Zdravka Marića zbog moguće pristranosti prilikom glasanja o kreditu tvrtki u vlasništvu poduzetnika i njegova prijatelja Josipa Stojanovića Jollyja te zbog mogućeg primanja nedopuštenog dara, javlja HINA.

Za one koji ne znaju o čemu se radi, dovoljno je da se sete fotografije na kojoj taj predratni seoski ugostitelj iz drniškog zalađa, a sada hotelijer i korpulentni zastupnik Mercedesa (poznat i po tome što je srušio šibensko kino Tesla) J. S. Jolly, na tribinama stadiona na leđima drži krhkog ministra financija Z. Marića, ranije šefa u propalom Agrokoru. Marić jaše na vratu Đoliju. Pritom obojica zajedno urlaju u dresovima ‘na kockice’.

Izvjestiteljica u tom slučaju Aleksandra Jozić-Ileković rekla je da se Marić, kao ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora HABOR-a, nije izuzeo prilikom odlučivanja o dodjeli kredita Stojanovićevoj tvrtki Olympia Vodice koja je dobila kredit HABOR-a za gradnju hotela.

Jozić-Ileković rekla je da postupak u tom slučaju pokreću zbog moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer se Marić nije izuzeo prilikom odlučivanja o tome iako je više puta u medijima jasno i glasno naveo da mu je Stojanović osobni prijatelj.

Također, postupak je pokrenut i zbog moguće povrede zakona jer treba utvrditi je li Marić, koji je viđen sa Stojanovićem na utakmici Hrvatska – Engleska na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, kartu za tu utakmicu kupio sam ili se radi o primanju nedopuštenog dara.

J.S. Jolly i Zdravko Marić – Foto Facebook

Bit će zanimljivo vidjeti kako će završiti ovaj slučaj.

Možda kao ovaj sljedeći: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u utorak da neće pokrenuti postupak protiv premijera Andreja Plenkovića i više ministara zbog putovanja vladinim zrakoplovom u Helsinki prošle godine jer im, pazi ti to, nisu dostavljeni potrebni dokumenti.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković rekla je da protiv premijera Plenkovića, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivše ministrice za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku Nade Murganić, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, potpredsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića i glasnogovornika vlade Marka Milića neće pokrenuti postupak povodom putovanja zrakoplovom u vlasništvu Hrvatske 7. i 8. studenoga 2018. u Helsinki (na kongres Europske pučke stranke) jer im nisu dostavljeni potrebni dokumenti i podaci iz nadležnih državnih tijela, stoga nisu mogli utvrditi relevantne činjenice ni osnovanost saznanja stečenih iz medija.

“Predmet je star godinu dana, godinu dana se dopisujemo i godinu dana nemamo dokumenata. Ako ih nemamo sada, nećemo ih vjerojatno ni imati”, kazala je Novaković.

I nikome ništa!?

Dobro, hajde… Povjerenstvo je većinom glasova odlučilo i da su Plenković, Božinović, Tolušić, Murganić i Kuščević povrijedili načela djelovanja propisana Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, tj. postupali su nesavjesno, neodgovorno i netransparentno vezano uz nedostavu dokumentacije u predmetu “Helsinki”.

Vjerojatno se ta družina sada trese od straha.

J.S. Jolly i Zdravko Marić – Foto Facebook

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI