Neovisni novinarski portal
3.8.2021.
bože oprosti
Prrintscreen scene u kojoj se domaći katolici križaju, u čemu neki i nisu naročito vješti

Ministar Krstičević nikad neće odvojiti HV od katoličke crkve:
Tko tebe kamenom, ti njega višenamjenskim borbenim avionom

Prrintscreen scene u kojoj se domaći katolici križaju, u čemu neki i nisu naročito vješti

Domaći ministar obrane Damir Krstičević, koji je svoju karijeru započeo kao oficir JNA, ne posustaje u zasipavanju javnosti svojim bombastičnim izjavama, svojevrsnim medijskim kazetnim bombama. Jučer je na predizbornom skupu HDZ-a i Kolinde Grabar Kitarović, donedavne NATO zaposlenice, izgovorio sljedeće:

‘Nekom saborskom zastupniku smeta, kaže morate profesionalizirati Hrvatsku vojsku i morate odvojiti od hrvatske katoličke crkve. A što reći? To mi nećemo nikad napraviti. To nije HDZ i to ja vjerujem te stvari kod nas su nemoguće.’

Ima i snimčica te njegove izjavice na N1.

Pretpostavlja se kako Krstičević nije mislio kako HDZ nikad neće profesionalizirati Hrvatsku vojsku, nego da je nikad neće odvojiti od hrvatske katoličke crkve.

Predlažemo i da smjesta, prije početka sljedeće akademske godine, spoji  Hrvatsko vojno učilište „Dr. Franjo Tuđman” i Katolički bogoslovni fakultet, te da naoruža i svećenstvo po hrvatskim župama. Neka svaki  župnik žurno zaduži maskirnu odoru, šljem, osnovno pješačko i protuoklopno naoružanje, te pripadajuće streljivo.

A usput Krstičević (Križičević) može naučiti i što se ono radi s rukom na misi, s obzirom da mu zadnji put u crkvi križanje i nije baš pošlo za rukom, kako pokazuje onaj nedavni popularni video.

A što reći, kako bi rekao Krstičević.

Valjda ima neku svoju verziju Novog zavjeta po kojoj Isus Krist nije rekao:

Čuli ste da je rečeno starima, oko za oko, zub za zub, a ja vama kažem: udari li te netko po jednom obrazu okreni mu i drugi – kako se citira Isusa.

Nije nego (nega):

Udari li te netko po jednom obrazu, isprazni u njega okvir kalašnjikova.

Možda su krivo čuli zapisničari izjave ‘Tko tebe kamenom ti njega kruhom’.

Tko tebe kamenom ti njega višecijevnim raketnim bacačem  – možda je originalna izjava.

Ili možda:  ‘ti njega višeamjenskim borbenim avionom.’

Da, da…

Ministar Krstičević, ili Križičević, jučer je opet spominjao višenamjensko borbeno leteće prometalo. Koga briga, računa da su svi zaboravili na fjasko biblijskih razmjera s propalom kupnjom rabljenih polovnih borbenih aviona. I to – izraelskih. A zna se da je Isus navodno bio iz Izraela.

“U ovome tjednu idemo ponovno, šaljemo zahtjev, a to je nabavka višenamjenskog borbenog aviona”, rekao je Krstičević u Splitu.

– Bože sačuvaj – kako bi rekli na budućem Katoličko bogoslovnom hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman”. 

Prrintscreen scene u kojoj se domaći katolici križaju, u čemu neki i nisu naročito vješti

 
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI