Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
POLITIKA
KGK nasmijala Hrvatsku: Biračima preporučila da 5. siječnja zaokruže njezinog- suparnika!?

KGK nasmijala Hrvatsku:
Biračima preporučila da 5. siječnja zaokruže njezinog- suparnika!?

Kolinda Grabar Kitarović pojavila se, točno u 9 sati, u Točki na tjedan N1 televizije, ali njezin politički i izborni suparnik Zoran Milanović nije došao. U 11 sati je imao ranije dogovoren predizborni skup, a njegov stožer, čini se, nije našao potrebnim o tome javnost službeno izvijestiti i ispričati se zbog nedolaska. KGK, međutim, svoju prednost na terenu, gdje je imala praznu branku i loptu u nogama, opet nije znala iskoristiti. Na kraju je birače pozvala da 5. siječnja 2020. zaokruže broj 1 na glasačkom listiću. Ali, vrag je u detaljima, a pod brojem 1 njezin konkurent- Zoran Milanović !

-Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. siječnja i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrijednosti, koja ne osjeća kompleks manje vrijednosti u svijetu, nego je ravnopravan sugovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović-  sugestivno će predsjednica, očigledno nesvjesna novog gafa kojeg je upravo počinila.

Jer, u drugom krugu predsjedničkih izbora kandidati nisu upisani na listić abecednim redom nego po broju osvojenih glasova iz prvog kruga. Pa je , shodno činjenici da je u prvom krugu bio pobjednik, s najvećim brojem osvojenih glasova, pod brojem 1 -Zoran Milanović.

Kolindin brzopleti poziv biračima da zaokruže br. 1, dakle- Milanovića, trenutno je užario društvene mreže. Hrvatska puca od smijeha, a KGK će opet imati još jedan težak, depresivan dan u kojem vjerojatno misli kako joj sve ovo nije ni trebalo. Nije lako kad vas svaki put čim zinete- poklope. A našoj površnoj, lepršavoj i gafovima poslovično sklonoj predsjednici to se zadnjih mjeseci događa stalno. To je, valjda, onaj kontinuitet na koji se KGK poziva…

Dvoje suparnika, ili kako odnedavno veli KGK- sukandidata- sučelit će se, napokon, sutra, na RTL televiziji, s početkom u 20 sati. Osim ukoliko iz njihovih stožera, koji su već potvrdili dolazak na debatu, ne stignu, “u pet do dvanaest”, neočekivana otkazivanja već dogovorenog duela. A ni to nije isključeno…

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI