Neovisni novinarski portal
14.8.2020.
HRVATSKA / POLITIKA
Plakat Milana Bandića ranije poznatog kao Dario Juričan (foto Facebook)

Do ponoći kandidature za predsjednika/cu RH:
Može li Milan Bandić nekoć poznat kao Dario Juričan pobijediti samopouzdanu Avu Karabatić, raspjevanu Kolindu G.K., lakoglazbenika Škoru… i ostale?

Plakat Milana Bandića ranije poznatog kao Dario Juričan (foto Facebook)

Onaj tko misli postati predsjednik Republike Hrvatske kako bi sljedećih pet godina mogao biti državnik te koji put o državnom trošku pjevati diljem svijeta, mora večeras do ponoći doći u Državno izborno povjerenstvo (DIP) i predati svoju kandidaturu zajedno s 10 tisuća potpisa građana koji ga podržavaju. Još nije kasno. Ako zasad nemate nijedan potpis, još stignete kupiti 10 tisuća kobasica i podijeliti ih besplatno u centru Zagreba, a da vam zauzvrat daju potpis.

Kako javlja Hina, svoje kandidature s potrebnih najmanje 10 tisuća potpisa već su predala četiri kandidata: SDP-ov Zoran Milanović, nezavisni Mislav Kolakušić, kandidat Hrvatske stranke svih kajkavaca, čakavaca i štokavaca Nedjeljko Babić, HSLS-ov Dejan Kovač i Anto Đapić, a danas će potpise predati aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Miroslav Škoro, Dario Juričan koji se sada zove Milan Bandić, Katarina Peović, i Ivan Pernar koji je dolazak najavio za utorak u 22 sata.

-No, ta brojka ne mora biti konačna, s obzirom da su želju za odlazak na Pantovčak iskazali i Ante Simonić, nekadašnji HSS-ov potpredsjednik Račanove Vlade i Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Ava Karabatić, bivša manekenka i model – kaže Hina.

Ava Karabatić i jedna od njenih izjava (foto Internet)

Možemo li očekivati da u drugom krugu predsjedničkih izbora biramo između Milana Bandića ranije poznatog po imenu Dario Juričan  (koji iskazuje veliku građansku hrabrost kritizirajući najveće domaće moćnike upozoravajući na njihovu korputivnu mrežu) i Ave Karabatić, poznatoj i po izjavivoljela bih da mogu da imam više samopouzdanja u druge ljude‘ ?

Hoće li se pak bitka voditi između Kolakušića koji bi najradije bio i predsjednik (i premijer) i tužitelj i i policajac i zatvorski čuvar čitavog svemira i Škore, lakoglazbenika i biznismena koji se diči domoljubljem i  zna gdje je bio 1991.g. – u SAD-u (možda mu je zato slogan SAD ILI NIKAD).

Ili će se bitka voditi između raspjevane Kolinde G.K. koja bi Milanu Bandiću (onom koji je gradonačelnik Zagreba) kolače nosila i u zatvor i A. Đapića, još jednog tobožnjeg ljutog domoljuba kojemu osjećajni Osječani prigovaraju da ga u gradu nije bilo za najgorih ratnih dana?

Možda će se biračko tijelo okrenuti Z. Milanoviću koji izgleda kao da se upravo vratio s iscrpljujućeg godišnjeg odmora?

Možda pak Katarini Peović, koja među ostalim kandidatima izgleda kao vanzemaljka jer jedina (zajedno s Bandić ex Juričanom) nije imala veze s HDZ-om, te se njezini istupi temelje na društvenoj realnosti, a ne na standardnim prežvakanim floskulama koje izgovaraju oni koji su se dokazali u neprincipijelnosti i nesposobnosti.

Pernar? Dalje nećemo špekulirati.

U svakom slučaju, DIP ima 48 sati, dakle do četvrtka u ponoć, vremena  za objavu konačne službene liste kandidata za predsjednika.

Onda ćemo biti pametniji, kako se to kaže.

Izglednije je da nećemo.

Plakat Milana Bandića ranije poznatog kao Dario Juričan (foto Facebook)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI