Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
POLITIKA
Bivši savjetnik KGK, Mate Radeljić: Predsjednica laže i obmanjuje hrvatsku javnost!

Bivši savjetnik KGK, Mate Radeljić:
Predsjednica laže i obmanjuje hrvatsku javnost!

Kolindu Grabar Kitarović nakon debate na RTL-u s protukandidatom Zoranom Milanovićem, sustižu žestoke reakcije i optužbe za iznošenje laži. Najprije je bivša HDZ-ova premijerka na Twitteru objavila kako je predsjednica besramna kad tvrdi da joj je ona rekla kako s njom ne računa, a ostavila je veleposlanstvo u SAD-u prazno i otišla u NATO,  a danas se oglasio i bivši savjetnik  KGK, Mate Radeljić, tvrdeći da je besramno obmanjivala hrvatsku javnost, tijekom duela, kad je rekla da ga je smijenila na njegov osobni zahtjev…

U svom reagiranju Radeljić objašnjava kako je, zapravo, otišao sa Pantovčaka i kaže:

“Kolinda Grabar Kitarović u debati na RTL-u javno je lagala i obmanjivala hrvatsku javnost izjavivši da me je smijenila s dužnosti jer je to bio moj osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila SOA-u.
Dakle, da sam zapravo sam tražio da odem. Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dan danas strepi. A istina je da je zloupotrijebila SOA-u kako bi me prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući moje buduće djelovanje. Hrvatska javnost mora znati da mi je predsjednica Republike osobno priopćila, nekoliko dana nakon mog razgovora s agentom SOA-e, da je “Plenković od nje tražio da me smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore”.

Ponudila mi je da sudjelujem u njezinoj kampanji kao “tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati”, a za taj posao mi je ponudila i konkretan financijski iznos. To sam odbio i odlučio javno objaviti sve okolnosti pod kojima sam razriješen dužnosti. Tijekom kampanje nisam se javno oglašavao, jer ni na koji način nisam htio utjecati na izborni proces. Međutim, nakon besramnog laganja Kolinde Grabar-Kitarović, bio sam prisiljen reagirati jer hrvatska javnost mora znati tko je osoba koja traži drugi mandat”, zaključuje na kraju Radeljić, reagirajući na sinoćnju izjavu KGK u debati da ima pravo mijenjati savjetnike, da nije tražila od SOA-e da Radeljić bude smijenjen, a druga je priča, kazala je, što on dezinformira javnost.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI