Neovisni novinarski portal
3.4.2020.
brejkingnjuz
Ilustracija: printscreen HDZ-ove internetske stranice u kvaru

U boj, u boj… za internet svoj:
HDZ izbacuje iz stranke sve koji kritiziraju A. Plenkovića na WhatsAppu, Viberu i Facebooku?

Ilustracija: printscreen HDZ-ove internetske stranice u kvaru

-Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je da se sankcioniraju svi članovi stranke koji u WhatsApp, Viber i grupama na Facebooku šire mržnju, prijete ili tek kritiziraju politiku vodstva HDZ-a i samog Andreja Plenkovića. To se odnosi i na istupe u javnosti, ali šefa HDZ-a i vodstvo te stranke posebno su zabrinuli tzv. WhatsApp, Viber i Facebook pokreti otpora u kojima se piše protiv Plenkovića i odluka vodstva stranke, i to na posebno grub način koji, prema njihovim riječima, zadire u domenu mržnje i prijetnji – javlja danas Hina prenoseći dijelove današnjeg teksta u Večernjem listu. 

Andrej Plenković preksinoć je na sjednici Predsjedništva HDZ-a otvorio raspravu o kritikama vodstva stranke, ali i smjeru HDZ-a te se posebno fokusirao na društvene grupe, ističe Hina.  Izvori iz HDZ-a kažu Večernjem listu da je najbrojnija jedna WhatsApp grupa nazvana “Uskoci i hajduci” – neformalna grupa ljudi sklonih narodnjaštvu, konzervativizmu i kršćanskoj demokraciji, navodi se dalje u Hininoj vijesti.

Ilustracija: printscreen HDZ-ove internetske stranice u kvaru

-Ta je grupa osnovana 2016., ima 235 članova iz cijele Hrvatske (reći će i cijelog svijeta), u kojoj, ističe dnevnik, možda pet posto članova grupe spada u Plenkovićeve poklonike, a sve ostalo njegovi su veliki kritičari. Izvori Večernjeg lista kažu da je član jedne od tih grupa (bio) i Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a te vjeruju da je on Plenkovića i upozorio na sadržaj koji se piše i distribuira u tim grupama. Predsjednik stranke je navodno od pojedinih šefova županijskih organizacija tražio da autore poruka u kojima se posebno kritizira njega i odluke vodstva stranke izbace iz HDZ-a, donosi Večernji list – izvještava Hina.

U boj, u boj.. za internet svoj.

Mladi HDZ-ovče pazi, i FB zidovi imaju uši…

Budeš li nestašan na internetu, nikad nećeš postati pročelnik u Upravom odjelu za nešto, zamjenik direktora Gradske čistoće, tajnik uprave Vodovoda, vozač u središnjici, ravnatelj škole i doma zdravlja… itd.

Ilustracija: printscreen HDZ-ove internetske stranice u kvaru

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI