Neovisni novinarski portal
7.4.2020.
fake news / FILM / hrvatsko novinarsko društvo
Novo i besplatno u HND-u: Izložba Nikole Šolića ‘Fake News Portraits’ i film Daniela Pavlića “Poštovana predsjednice”

Novo i besplatno u HND-u:
Izložba Nikole Šolića ‘Fake News Portraits’ i film Daniela Pavlića “Poštovana predsjednice”

Hrvatsko novinarsko društvo poziva na otvorenje izložbe Nikole Šolića “Fake news portraits” i zagrebačku premijeru dokumentarnog filma Daniela Pavlića “Poštovana predsjednice” večeras (ponedjeljak, 4. 11. 2019.) u 19 h u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2). U nastavku je nekoliko podataka o dva nova i besplatna događanja u HND-u. 

Fake news. Riječ je o besmislici ravnoj istinitoj laži ili lažnoj istini. Vijest, naime, sadrži istinit događaj, činjenice. Vijest koja nije utemeljena na istinitom događaju i činjenicama nije vijest, već laž, krivotvorina, prevara, podvala. Situacija je mnogo gora kad neko drušvo s lakoćom prihvati i druge krivotvorine…
Izložba svjetski poznatog fotoreportera Nikole Šolića “Fake news portraits” govori upravo o tome.

Film “Poštovana predsjednice/ Dear Mrs. President!” poetski je dokumentarac s ruba Europske unije, Hrvatske Kostajnice, u kojem autor Daniel Pavlić pripovijedajući potresnu priču o zaboravljenoj, osiromašenoj i od ljudi i sadržaja ispražnjenoj Hrvatskoj Kostajnici suočava Kolindu Grabar Kitarović s apsurdom ispraznih obećanja o blagostanju koje evo samo što nije stiglo…


Film je dosad prikazan publici u Opatiji, Daruvaru, Sisku i Tuzli, gdje je proglašen najboljim dokumentarcem 8. Tuzla film festivala.
Bit će prikazan u Novinarskom domu nakon otvorenja izložbe fotografija Nikole Šolića “Fake news portraits”.

O filmu možete više pročitati i na našem Trisu u tekstu ‘Poštovana predsjednice’ – Dokumentarac nadahnut ispraznim Kolindinim obećanjima pobijedio na Tuzla Film Festivalu.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI