Neovisni novinarski portal
23.4.2021.
GRAĐANI
Lions klub Šibenik: Dobrotvorna Noć mladog vina za stolicu bolnici i televizor umirovljenicima

Lions klub Šibenik:
Dobrotvorna Noć mladog vina za stolicu bolnici i televizor umirovljenicima

Lions klub Šibenik, uz potporu Lions kluba Luca, petnaestu godinu za redom održava dobrotvornu Noć mladog vina – Martinje 2019. Iznos prikupljen na toj dobrotvornoj večeri, koja će biti održana u petak, 15. studenog 2019., u Atriumu u Lozovcu, bit će iskorišten za kupnju medicinske ergonomske stolice za Odjel interne medicine Opće bolnice Šibensko-kninske županije kao i za kupnju televizora za Udrugu umirovljenika Krešimirova grada Šibenik.

-Noć mladog vina – Martinje 2019. počet će u 20 sati. Goste će zabavljati šibenski band Bagatin, a pripremljena je i bogata lutrija.  Lions klub Šibenik ove godine obilježava svoju dvadesetu obljetnicu. Osim organizacije Martinja još je niz akcija, većih ili manjih, u kojima su šibenski lionsi u protekla dva desetljeća potvrdili osnovno načelo i ideju lionizma – pomagati svima kojima je to potrebno. Kroz one najvažnije donacije i akcije značajne potpore pružene su Općoj bolnici Šibenik, Domu zdravlja Drniš, Udruzi slijepih Šibensko-kninske županije, Udruzi za promicanje inkluzije, Centru za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ iz Šibenika, Zakladi „Kornat“, Centru za beskućnike u Šibeniku, osnovnim školama i pojedincima – veli predsjednik Lions kluba Šibenik Milorad Mišković, poznat i kao mađioničar Casper. 

Dio Lions kluba Šibenik (foto Facebook)

Lions klub Šibenik organizirao je koncert „Pjesmom protiv mina“ u Šibenskom kazalištu, čiji je ukupni prihod bio namijenjen razminiranju miniranog terena u skradinskom zaleđu. Zahvaljujući tom prihodu, u neposrednoj blizini sela Velika Glava, razminirano je područje od 10 tisuća četvornih metara i tamošnjim žiteljima osiguran pristup poljskom bunaru. Velikom akcijom na koju su šibenski lionsi posebno ponosni, štićenicima u Zajednici „Mondo Nuovo – Novi svijet“ – Komuna Sv. Ante Padovanskog u Nuniću, pružena je pomoć u uređenju sanitarnog čvora.

-Ova topla i lijepa suradnja okrunjena je dovođenjem vodovodnih cijevi do Zajednice, u čemu je pomoć šibenskih lionsa bila neprocijenjiva. Šibenski lionsi ostavili su dubok trag tradicionalnim sudjelovanjem u regati „Jedrima protiv droge“, koju inače organizira Lions Distrikt 126 – Hrvatska. Zahvaljujući tome, šibenska Udruga “Prijatelj”, koja pruža pomoć u rješavanju problema ovisnosti o drogama, dobila je vrijednu novčanu donaciju Lions Distrikta 126. Lions klub Šibenik prvi je u Hrvatskoj uplatio novčanu potporu u potresu stradalom narodu Japana. Zajedno sa svim dalmatinskim lionsima sudjelovali su i u organizaciji manifestacije “Klapska pisma dušu liči”, čiji je prihod također namijenjen Japanu. Tijekom 2013. i 2014. šibenski lionsi su, među ostalim, bili jedni od najaktivnijih u akciji nabave Brain monitora, uređaja za ispitivanje funkcija mozga kod novorođenčadi u Kliničko-bolničkom centru u Splitu. To je jedini takav uređaj u Dalmaciji – naominje NIkola Urukalo, tajnik Lions cluba Šibenik.

Lions klub Šibenik organizirao je 2016. godine humanitarnu akciju za nabavku aparata za logopedski kabinet OŠ Jurja Šižgorića. Krajem svibnja 2018. potpisana je Povelja prijateljstva i suradnje između Lions kluba Šibenik, Općine Unešić i OŠ Jakova Gotovca u Unešiću. Na prošlogodišnjem Martinju prikupljeno je više od 20. 000 kuna za prenosivi Compact 5 aparat za dječju dijagnostiku koji je, uz još pet fotelja za boravak roditelja, darovan Dječjem odjelu Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

-Lions klub Šibenik dio svojih aktivnosti usmjerio je i na širenje lionizma i razvoj prijateljskih veza s drugim klubovima u Hrvatskoj i Europi. Tako je 2002. obavljeno bratimljenje s Lions Clubom Roma Amicitia. Potpisana je i Povelju o bratimljenju s francuskim Lions Clubom de Poitiers Doyen. Lions klub Šibenik i Lions club Domžale potpisali su 2013. godine u Ljubljani Povelju o bratimljenju – zaključuje predsjednik LCŠ Milorad Mišković.

S jedne od dobrotvornih priredbi LKŠ (foto Facebook)

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI