Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
POLITIKA
Kolinda Grabar Kitarović ne samo da pjeva, ona i svira, ali ne želi  da imitira…

Kolinda Grabar Kitarović ne samo da pjeva, ona i svira, ali ne želi da imitira…

Gdje god ode, što god kaže, Kolinda Grabar Kitarović izaziva snebivanje i kritike javnosti. Najnoviji biser naše predsjednice, kojeg je, kako javlja N1, izložila u prigodi 20.obljetnice Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”, odnosi se na neravnopravan tretman žena i muškaraca, s naglaskom na visoku politiku. Jer, požalila se KGK, kad neki muškarac, predsjednik neke susjedne države, svira klavir, onda je on gospodin. Ali, kad jedna žena, predsjednica jedne države, pjeva sa svojim narodom, onda je to prostački- revoltirano će i uvrijeđeno naša raspjevana predsjednica, koja nota bene,  svira i klavir, baš kao i “gospodin”, ali ga je donirala dječjem vrtiću, jer ne želi imitirati susjede (?! ) Ali, zaboga predsjednice, i pjevati i svirati treba znati, a pogotovo mjeru imati!

A Kolinda Grabar Kitarović nema mjere. Pjeva gdje god stigne, iz sveg glasa, kao kakva amaterka na talent showu koja ne uspijeva ni audiciju proći, a uvjerena je da je po svojim glasovnim sposobnostima zrela za milansku Scalu!

Još jučer je “prašila” sve u šesnaest po Zoranu Milanoviću, optužujući njegovu vladu za Plenkovićeve današnje “muke po štrajku” prosvjetnih radnika. To je imao biti njezin zalog tek obnovljenoj “ljubavi” s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem i HDZ-ovom vladom, pa je, onako ofrlje, glavnim krivcima za bunt prosvjetnih radnika proglasila one koji su politički upokojeni prije gotovo četiri godine!

Jer je Milanovićeva vlada, kaže KGK,  prosvjetare dovela u ovu situaciju rezanjem ionako skromnih koeficijenata. Šteta da hrvatska predsjednica nema osjećaj za vrijeme, za nju je ono stalo kad je došla na Pantovčak, pa joj je promaklo da je Plenković sa svojim nekompetentnim HDZ- timom već tri godine onaj koji ” žari i pali ” u Hrvatskoj. Određuje sudbinu svima, pa i prosvjetarima. Mogao je nesretne i nepravedne koeficijente koji učitelje i nastavnike drže na dnu javno službeničkog lanca promijeniti dosad tko zna koliko puta, ali nije. A odbija to učiniti čak i sada kad mu je voda došla do grla!

To su ti muškarci, ma i kad griješe, dominiraju politikom, kako to sugerira KGK, ali neće zadugo, žene se već približavaju tim političkim mačistima, i zato, preporuča,  treba kontinuirano djevojčicama i ženama raditi na obrazovanju i ohrabrivati njihove ambicije.

-Nažalost još nismo postigle ona prava koja zaslužujemo. Još nismo postigle punu ravnopravnost i jednakost. Imamo izvrsno zakonodavstvo, ali moramo se boriti protiv stereotipa, ali i toga da se ne poštuju zakoni kada je, primjerice, riječ o jednakoj plaći za jednak posao. Ili da se žene diskriminira kada traže posao kad ih se pita planiraju li trudnoću, kad im se zadire u privatnost- kazala je KGK kolegicama iz Zajednice žena HDZ-a, prenosi N1, posebno se osvrnuvši na vrijeđanja koja su, veli, izraz nemoći.

-Kad vam netko ne može dati pravi argument, onda krene na stranu banaliziranja, ridikulizacije. Ja sam na to navikla i osobno me to ne pogađa, ali ono što nije dobro oko toga su trendovi koji se stvaraju u Hrvatskoj, kako u školama, tako u obiteljima, tako u društvu.

Ako se predsjednicu, za koju ljudi uglavnom misle da je zaštićena, a zapravo sam sama na vjetrometini, posebno kad je riječ o udrugama koje se bore za ženska prava, dakle – ako se predsjednicu može vrijeđati, onda zašto ja ne bih uvrijedio, izmlatio svoju kćer, prijateljicu, djevojku i tako dalje. Upravo je borba protiv nasilja, svakog nasilja, i fizičkog i verbalnog i psihičkog i ekonomskoj, i kibernetičkog, jedan od glavnih ciljeva ovog društva- poručila je predsjednica, vidajući svoje “rane” zadobivene u medijskom koncentriranju isključivo na njezine gafove, ali ne i na sadržaj, kako je prigovorila.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI