Neovisni novinarski portal
3.8.2020.
BANDIĆGRAD
Foto: FB Želim biti MIlan Bandić, predsjednik RH

Dario Juričan:
‘Gradonačelniče, bavite se kobasičarenjem i spletkarenjem, ali mreže su vam prozirne i vrijeme vam je isteklo’

Foto: FB Želim biti MIlan Bandić, predsjednik RH

Na nove pipke oprobanog Bandićevog pajdaškog poslovnog modela u kojem se za sitan novac u najam dobije prostor središnjeg zagrebačkog trga opremljen drvenim kućicama koje se onda iznajmljuju dalje po višestruko većoj cijeni upozorio je filmski redatelj Dario Juričan.

Pisali smo prije neki dan o ‘ortačko-poslovnoj perverziji’ u kojoj firma Eko Sajam u vlasništvu dugogodišnjeg Bandićevog vozača Zdravka Krajine bez puno muke zarađuje 240 tisuća kuna dajući u podnajam kućice i štandove na Jelačić placu koje joj je za 10.500 tisuća kuna u najam dodijelio Grad Zagreb. Nakon Martinja i prigodne sajamske manifestacije Martin je u gradu, upravljanje sajamskim kućicama i štandovima za potrebe manifestacije Jesen je na stolu od prošle subote preuzela je firma Etno sajam. Formalni vlasnik joj je Marko Ljiljak, a prema pisanju 24 sata konce u njoj povlači njegov rođak i Bandićev zaposlenik Ratimir Jureković, prvooptuženik u ranijoj aferi namještanja poslova s najmom šatora kojega svjedoci spominju i u aferi Agram kao čovjeka kojega je vozač Krajina vozio na klanje svinja kod Bandićeve sestre u Grude u susjednoj BiH. Ta je firma Etno sajam, prokljuvio je redatelj Dario Juričan, dala u zakup glavnu ugostiteljsku kućicu kod sata firmi Deft Project čija je vlasnica Romana Kantoci, svjedokinja u istoj aferi u kojoj je Jureković prvoooptuženik. Sa tim se saznanjima Juričan otvorenim pismom obratio jučer gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću:

Nema labavo

-Rođak Vašeg mesara Ratimira Jurekovića iz tvrtke Etno sajam, koja trenutno hara Trgom, dao je glavnu ugostiteljsku kućicu tvrtki Deft project. Njena je vlasnica Romana Kantoci, poslovna partnerica gospođe Nade Maljković. Sjećate li se možda Nade Maljković?
Trebali bi. Nada Maljković jedna je od ključnih svjedokinja u aferi Bundekfest, u kojoj je prvoptužen upravo Vaš mesar, inače pomoćnik pročelnika u gradskom Uredu za poljoprivredu, Ratimir Jureković. Nada Maljković, prema optužnici Uskoka, navodi da su Vaši pajde Ratimir Jureković i ugostitelj Josip Katić bili glavni u manipulacijama na Trgu 2013. Nada Maljković je na osam stranica iskaza skoro dušu ispustila u Uskoku, gradonačelniče! Pričala je kako je Katiću 2013. dala i mito od 70.000 kuna. Nadam se da ste, gradonačelniče, otkrili kome je Katić dalje proslijedio tih 70.000 kuna. Nema labavo kod Vas!

Igrači vraćeni u igru

Da se vratim na sadašnjost i vlasnicu Deft Projecta, Romanu Kantoci, koja upravo prodaje kobasice i fritule na glavnom zagrebačkom Trgu. Ona je također svjedokinja u aferi Bundekfest, radila je 2013. za Nadu Maljković i, prema optužnici Uskoka, u bitnome je potvrdila njene navode. Ona što sam Vas gradonačelniče zapravo htio pitati je – postoji li ijedan svjedok ili optuženik iz afere Bundekfest kojeg niste nanovo vratili u igru na Trg? Eto Josip Katić je i na prošlom Adventu imao kućicu na Trgu, iako je malo razočaran što je novi kralj Adventa postao Denis Mohenski i njegova tvrtka Demo Rebus, a kojoj ćete i ove godine, velikodušno i bez javnog natječaja, dati ključne pozicije: Gajevu, Bogovićevu, Petrićevu, Varšavsku ulicu, Trg Petra Preradovića, Trg Ante Starčevića i prostor oko HNK. Zbog neobjavljivanja javnog natječaja Grad ostaje bez nekoliko milijuna kuna, koje već godinama brste Vaši odabranici. Sjećate se Denisa Mohenskog? Došli ste mu na otvaranje Ljeta na Zrinjevcu. Vrijedno je cupkao oko Vas i Vaše svite. Kad ste otišli, Vaš vozač i čovjek za vezu, Zdravko Krajina, inače i sam novopečeni ugostiteljski poduzetnik, do sitnih je sati ispijao pivo kod Mohenskog. A kad se malo opustio, sam je otišao do točionika od Mohenskog i natočio si rundu pive. Šofer, a gazda! Inače, da pohvalim vaš odabir Mohenskog. U svom bistroiću na Remizi u kojem prodaje gablece i organizira krstitke prima ključne partnere i obično sjedi leđima okrenut prema zidu. Ako je razgovor važan, odmah spušta glas. Ako je jako važan, onda se razgovor seli na kat. Na katu recimo prima Darka Tučeka, glavnog svjedoka Uskoka u aferi Bundekfest. Dogovaraju važne i unosne poslove, a sve za dobrobit našeg Grada…

Kobasičarenje i spletkarenje

Vjerojatno ste zadovoljni sobom, kako ste nakon one nesretne epizode s Remetincem nanovo sve umrežili i upogonili. Ali jadno Vam je to, moj gradonačelniče. Bavite se kobasičarenjem i spletkarenjem i ostat ćete upamćen kao šibicar. Mislite da ste nedodirljivi, a ja Vas gulim lako kao bananu. Vaše priče su se ukiselile. Mreže su Vam prozirne i porozne. Vaše vrijeme je, dragi moj gradonačelniče, isteklo – napisao je u otvorenom pismu Dario Juričan i šejnovski zaključio  sa – u ovom gradu nema mjesta za jednog od nas. Čovjek koji snima film o Bandiću i korupcijskih mu aferama dobro je već nagazio zagrebačkog vladara svojom u međuvremenu osporenom promjenom imena u Milan Bandić i uskakanjem u predizbornu kampanju za predsjednika države sa rugalačkim programom kojim upozorava na pošast korupcije i koruptivne odnose u gradu Zagrebu. Jučer je prebrojavao Bandićeve intimuse koji su se okoristili oprobanim rodbinsko-pajdaškim poslovnim modelom Bandićevih sajmovanja, a danas najavljuje da sa prikupljanjem potpisa za predsjedničku kandidaturu kreće u noći sa četvrtka na petak kod vrtova na zagrebačkoj Savici gdje je 2014. godine uhićen Milan Bandić.

Foto: FB Želim biti MIlan Bandić, predsjednik RH

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI