Neovisni novinarski portal
23.9.2023.
HRVATSKA / POLITIKA
Tomislav Josić, nasred ulice mafijaški priprijetio vukovarskom vijećniku: Jesi otporan na metak, sine?

Tomislav Josić, nasred ulice mafijaški priprijetio vukovarskom vijećniku:
Jesi otporan na metak, sine?

Osjećaj moći čovjeka često pretvara u beštiju. Koja tu svoju moć mora stalno testirati. Naravno, na slabijima i nemoćnijima, jer čemu, dovraga, moć ako se neće stalno demonstrirati i hraniti gladni ego prizemnog “moćnika” s viškom privilegija i manjkom pameti?! Taj poriv je vjerojatno proradio i u Tomislavu Josiću, savjetniku za branitelje vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, kad se na ulici, kako javlja totalinfo.hr, susreo s vijećnikom GV-a Vukovara, Pavlom Josićem, koordinatorom Živog zida za Vukovarsko-srijemsku županiju. I odigrao rolu sramote i besprizornog beščašća. Taj priglupi silnik ni dana nakon ovog ne bi smio biti zaposlenik u Gradu Vukovaru. Ma, ne Vukovaru, ni u jendom gradu ili selu ove zemlje…

Josić je na ulici prišao svome prezimenjaku “živozidašu”, koji kao vijećnik u vukovarskom Gradskom vijeću kontinuirano propitkuje gradske čelnike o nepravilnostima u gradu, i ne popušta. Svojedobno je tako tražio da mu se kao vijećniku dostavi izvješće o putnim nalozima, dnevnicama i naknadama koje su od početka obnašanja dužnosti do danas isplaćene Tomislavu Josiću, rečenom savjetniku gradonačelnika. No, to je za Josićev ukus i ego bilo previše. Zar će njega dovoditi u pitanje, nota bene, istraživati, nekakav član Živog zida? Jedva je čekao priliku da ga sretne i kaže mu što ga spada…

Bogme nije birao riječi. O tome više negoli uvjerljivo svjedoči video pod egidom “HDZ se ne smije pitati za novac”, kojeg je, s Facebooka Živog zida, prenio totalinfo.hr 
Penavin savjetnik presreo je “nepoćudnog” ljubopitljivog vijećnika i doslovce ispalio:” Misliš li da si otporan na metak, sine? Možeš se ti braniti koliko god hoćeš. Pazi što radiš!”

Pavle je u čudu pitao: “Što si rekao?! Jesam otporan na metak?!”

A Josiš prijetnju opetovao: “Pazi što radiš”!

A kad je opazio da je vijećnikova supruga snimala ovaj susret i “razgovor ugodni”, svoj je bijes usmjerio prema njoj i u klasičnoj uličnoj, huliganskoj maniri nasrnuo na nju i dreknuo:

“Ti si sad snimila ovo?”

-Jesam- kratko i jasno će Pavlova supruga.

“Pi… ti materina bezobrazna…”, obrušio se na nju Penavin savjetnik, pokušavajući je dohvatiti . Ali, Pavle ga je zaustavio i upozorio:- Ne smiješ je dirati!

“Ne smijem je dirati? Ma nemoj?! Smeće jedno, smeće…” – rekao je i udaljio se.

To je taj naš junak, okićen svim mogućim braniteljskim počastima i privilegijama, statusnim pravima i pozicijama s kojih poput člana kakve mafijaške obitelji prijeti nedužnom čovjeku na ulici. I to metkom ! A zbog čega?
Jer radi svoj posao za koji su mu građani dali povjerenje. Provjerava kako se i na što troši javni novac. Zar bi Tomislav Josić trebao od toga biti izuzet već samom činjenicom da je bio vukovarski branitelj? Misli li doista ta klika, koja je svojedobno kampirala u šatoru nasred javne gradske površine jer joj se nije sviđao tadašnji ministar branitelja pa su ga odlučili smijeniti silom, da može raditi što hoće i da ih nitko nema pravo ništa pitati? Ponajmanje za novac koji primaju, pa i kad ga ničim ne mogu opravdati?

I što sad? Hoće li Penava otkazati svome savjetniku koji se oteo svakoj kontroli i zahvaliti mu na uslugama jer su štetne i kontraproduktivne i za njega kao gradonačelnika? Jer je počinio kazneno djelo prijetnje, iz članka 139.  stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, po kojem je zapriječena kazna zatvora od 1 do 3 godine. Ili će ignorirati incident, demonstraciju sile i primitivizma pokušati relativizirati i zataškati drugačijom interpretacijom događaja, videu unatoč? Hoće li policija postupiti, pa ako vijećnik prijetnju i ne prijavi, po službenoj dužnosti?

Budimo realni. Ako nikad nije odgovarao nitko od onih što su “junački” blokirali ulicu usred glavnog grada ove države, prijeteći plinskim bocama, zar treba očekivati sankcioniranje prijetećeg mafijaškog stila i vokabulara jednog braniteljskog reprezentativca?

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI