Neovisni novinarski portal
5.6.2020.
šibenik
Šibenski inovatori Mario i Ivan Ljubičić dobili zlato za inovaciju na električnom biciklu

Šibenski inovatori Mario i Ivan Ljubičić dobili zlato za inovaciju na električnom biciklu

– Članovi Društva inovatora „Faust Vrančić“ Šibenik Mario i Ivan Ljubičić osvojili su glavnu nagradu ARCA-e 2019. Veliki Grand Prix! Njihov električni bicikl Guide b izazvao je ogroman interes turističkih zajednica jer preko infotainment sustava omogućuje komuniciranje turističkih informacija neovisno od globalnih platformi.To je ujedno i jedna od najvećih osvojenih nagrada u 20 godina rada Društva inovatora „Faust Vrančić“- Šibenik – javlja Jospi Labura, predsjednik Duštva inovatora „Faust Vrančić“-Šibenik.

Sedamnaesta međunarodna izložba inovacija ARCA 2019. održala se 17-19.10.2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu i kao i do sada okupila je veliki broj inovatora, znanstvenika i poduzetnika. Sudjelovalo je 90 izlagača iz Hrvatske i 50 izlagača iz 15 zemalja Europe i svijeta.

– Članovi našeg društva predstavili su se s tri inovacije: Guide b, električni bicikl/platforma za komunikaciju turističkih sadržaja, autori Mario i Ivan Ljubičić; Inovativnost u slikarskom izričaju likovnom tehnikom kolaža na platnu, autorica Stela Čuturić ,te Stabilizator visećih tereta, autor Igor Sladoljev. Uz već spomenuti Grand Prix za Guide b, Stela Čuturić osvojila je brončanu medalju za svoju inovativnu slikarski izričaj. Za Stelino slikarstvo posebno je bio zainteresiran umjetnički dio auditorija a njezino djelo Faust Vrančić posebno je istaknulo i oplemenilo izgled našeg štanda. Igorova inovacija zainteresirala je stručnu javnost kojoj je i namijenjena. Sve u svemu jako smo zadovoljni ostvarenim rezultatom za 20. obljetnicu Društva. Pomažemo nadarenim inovatorima ostvariti ideje, izraditi prototipe i što je najvažnije obogatiti kraj iz kojeg dolaze. 13-16. studenog sudjelujemo na Inova-Budi uzor međunarodnoj izložbi gdje se nadamo daljnjem uspjehu naših inovatora – kaže Josip Labura.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI