Neovisni novinarski portal
22.2.2020.
POLITIKA
Srijeda, podne, Matica Hrvatska: Pjevaj, Kolinda!

Srijeda, podne, Matica Hrvatska:
Pjevaj, Kolinda!

Kolinda Grabar Kitarović u srijedu, točno u podne, u prostorijama Matice Hrvatske u Zagrebu, napokon objavljuje kandidaturu za drugi predsjednički mandat. Ova je informacija postala vijest samo zahvaljujući stalnim odgodama objave kandidature, pa su neki pomislili da se možebitno KGK predomišlja, ili čak da bi se mogla okaniti “ćorava posla” i političku karijeru zamijeniti, recimo – pjevačkom. Jer, budimo realni, u zadnje vrijeme naša je predsjednica Republike više fokusirana na pjevanje negoli na političko “delanje”.

Kako bilo, KGK uživa podršku HDZ-a, što joj je i javno više puta poručio šef stranke Andrej Plenković, posve nezavisno od toga kani li na Pantovčaku stolovati radi pjesme ili radi politike. Boljeg kandidata HDZ, navodno, nema, pa je čelnik HDZ-a ukupnom članstvu izdao precizne upute za postupanje tijekom kampanje i naravno, na izborima, a koje strogo zabranjuju bilo kakvo oponiranje službenoj kandidatknji ili nedaj bože izražavanje benevolentnosti prema nekom drugom kandidatu, makar bio i neka vrst pričuvnog HDZ-ovog aduta ( Miroslav Škoro, nekadašnji HDZ-ov zastupnik, diplomat…)

Ali, predsjednica se , unatoč podršci, nikako nije mogla odlučiti i deklarirati svoje predsjedničke ambicije. Obećala je to učiniti “jednog lijepog sunčanog dana”. Kiša i sunce su se smjenjivali, ali KGK o kandidaturi nije govorila. Onda je ipak najavila da će kandidaturu službeno objaviti nakon proslave Oluje, kako taj državni praznik ne bi ničim, pa ni svojom ranijom objavom, zasjenila. No, u Kninu je sasvim neizravno tek izrazila uvjerenje da će biti šefica države i idućih pet godina. Potom je uslijedio veliki intervju u Hrvatskom tjedniku kojemu je potvrdila da će se kandidirati, ali ne i kad. A onda je službeno otputovala u SAD, i s Pantovčaka je stigla najava da će predsjednica svoju odluku objaviti po povratku s puta.

Sretna i raspjevana se vratila, i evo ga, došao je trenutak da nas više ne “drži na iglama” . Svi jedva čekamo sutrašnji dan da bi čuli tu presudnu vijest za ovu državu. Točno u podne, u Matici Hrvatskoj, predsjednica će se javnosti ukazati i objaviti da ulazi u kampanju za novi mandat šefice države. Napokon!
Već nas je počeo hvatati strah da bi mogla odustati jer u međuvremenu je postala prava estradna zvijezda, i gdje god se pojavi svi čekaju da zapjeva, a ne da drži politički govor.

Pogotovo otkako je od iskusnih glazbenika dobila javnu potvrdu da zna pjevati, unatoč zlim glasovima nekih zlobnih medija koji su tvrdili da ne zna. Ma što tko mislio o pjevačkom talentu hrvatske predsjednice, činjenica je da u pjevanju uživa. Pa kad je već tako, tu strast šefice države treba iskoristiti i kanalizirati u pravom smjeru. Da joj se talent ne rasipa uzalud. Samo neka pjeva…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI