Neovisni novinarski portal
28.7.2021.
Stanje u prometu
Ilustracija

Škaro i Klemm u rikverc:
Razrješila ih Skupština HAK-a

Ilustracija

U prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu 3. listopada 2019. održana je izvanredna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba na kojoj je donesena odluka o opozivu člana Skupštine i Upravnog odbora Hrvatskog autokluba Damira Škare, javlja HAK. Osim Škare, u rikverc iz HAK-a odlazi i Josip Klemm, poznat kao jedan od vođa tzv. šatoraša i vlasnik zaštitarske tvrtke. 

-Sjednicom je predsjedavao Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek, koji je tijekom uvodnog obraćanja članove Skupštine informirao o uhićenju Damira Škare, člana Skupštine i Upravnog odbora Hrvatskog autokluba, njegovom podnošenju ostavke na dužnost člana Upravnog odbora te odluci Upravnog odbora Hrvatskog autokluba o sazivanju izvanredne sjednice Skupštine Hrvatskog autokluba i raspisivanju dopunskih izbora za predstavnike Autokluba Siget u Skupštini Hrvatskog autokluba do kraja tekućeg mandatnog razdoblja, odnosno do svibnja 2020. Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o opozivu člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba Damira Škare te odluka o opozivu člana Skupštine Hrvatskog autokluba Damira Škare. Donesena je i odluka o opozivu člana Skupštine Josipa Klemma te odluka o verifikaciji mandata predstavnika Autokluba Siget u Skupštini Hrvatskog autokluba. Potom je donesena odluka o verifikaciji mandata predstavnika Autokluba Siget u Skupštini Hrvatskog autokluba. Skupština Hrvatskog autokluba izabrala je predsjednika Autokluba Siget Marinka Jurčevića za novog člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba. -izvještavaju iz HAK-a. 

Nekadašnji saborski zastupnik HDZ-a, Damir Škaro osumnjičen je za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice HAK-a. Njemu je u četvrtak velikogorički Županijski sud produljio istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Na sjednici je opozvan i član Skupštine Josip Klemm, zbog potvrđene pravomoćne presude na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske koji je odluku donio u srpnju.

Klemm je 2017. godine proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora jer je svoju tvrtku fiktivnim ugovorima s drugim poduzećima oštetio za gotovo tri milijuna kuna. Klemmova pravomoćna presuda protivi se Statutu HAK-a te je stoga i opozvan.

Ilustracija

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI