Neovisni novinarski portal
7.7.2020.
aktivisti / EKOLOGIJA
Foto: TRIS/A.Tešić, ilustracija

Sa tri gore ori se jeka:
Sirene za uzbunu na Medvednici, Durmitoru i Fruškoj gori

Foto: TRIS/A.Tešić, ilustracija

Zvukom sirena za uzbunu sa Medvednice, Durmitora i Fruške gore jučer je točno u podne održan simbolični  prosvjed za zaštitu šuma nazvan ‘Sa tri gore ori se jeka’.

Zajednički prosvjed ekoloških aktivista iz tri susjedne države organizirali su Zeleni odred iz Hrvatske, Čuvari/ke Fruške gore iz Srbije i Koalicija za održivi razvoj iz Crne Gore. Sredinom prošlog mjeseca te su tri organizacije potpisale Međunarodni sporazum o suradnji na očuvanju šuma, a jučer sirenama za uzbunu istovremeno sa tri planine zajednički upozorile na devastaciju šumskog blaga.

U Zelenom odredu tvrde da se u Hrvatskoj ne radi dovoljno na zaštiti šuma, da je negativno djelovanje čovjeka na očuvanje šuma kod nas godinama “u trendu”, kao i na području susjednih država. Podsjećaju  i da već godinu i pol dana prikupljaju dokaze o odgovornosti pojedinih političara, korumpiranih djelatnika Hrvatskih šuma, vlasnika pilana i korumpiranih policijskih djelatnika koje optužuju za katastrofalno stanje šuma u Hrvatskoj. Kažu da su popis s njihovim imenima predali pravnim institucijama te da ovih dana završavaju ključni dio tužbe.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI