Neovisni novinarski portal
10.7.2020.
oj hrvatska mati...
Ilustracija. Izlog jedne trgovine na Dan neovisnosti (foto TRIS/G. Šimac)

Rvatska:
Iznjamljuje se

Ilustracija. Izlog jedne trgovine na Dan neovisnosti (foto TRIS/G. Šimac)

Navikli smo mi već na svašta, ali vijest o iznajmljivanju zgrade Hrvatskog sabora za potrebe derneka nakupine ‘europskih pučkih’ političara je jedna od najljigavijih u posljednjih par desetljeća.

Sabor će pseudodomoljubni HDZ i njegovi sateliti  iznajmiti za 42.500 kuna plus još 31.988 kuna za ostale troškove.

Prodali bi mater i ćaću za sto maraka… – znao je precizno reći dalmatinski narod za takve.

Nismo nigdje na zgradi hrama hrvatske demokracije vidjeli oglas za iznajmljivanje, polupismeno napisan na kartonu flomasterom nemuštim rukopisom: IZNJAMLJUJE SE POVLJNO. 

Što je sljedeće na redu? Povoljan najam Banskih dvora za potrebe krizme i pričesti. Oglas može biti ovakav:

OGLAS: Iznajmljuje se zgrada Vlade RH na adresi Trg svetog Marka 2, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Najam moguć  sve dane u tjednu osim četvrtka prijepodne, kad je sjednica Vlade RH. Prostor nedavno obnovljen, klimatiziran, kuhinja, opremljen kvalitetnim namještajem. Idealno za proslave krstitki, krizmi i pričesti, vjenčanja, komemoracije, svadbe, snimanje filmova svih žanrova, poslovne sastanke, predstavljanje novih proizvoda itd. Osiguran veliki parking na Trgu sv. Marka za 170 automobila. Mogućnost ‘paket najma’ zgrade Vlade RH i Hrvatskog sabora, te crkve sv. Marka. Cijena povoljna.

Ilustracija – Hrvatski sabor je češće prazan

Jasno, zapravo. Ostalo su već rasprodali ili iznajmili. Sva važnija poduzeća, strateške tvrtke, banke…

Gotovo čitavu kopnenu Hrvatsku, sve planine i doline i priobalje, izuzev nacionalnih parova, već su dali na 99 godina na raspolaganje zainteresiranim naftnim kompanijama za crpljenje nafte i plina, a isto su planirali i s 97 posto mora koje pripada Hrvatskoj, za istu svrhu. Ostalo im je još iznajmiti zgrade u kojima su smješteni, budući da ionako rijetko tamo borave.

Na neki način, iznajmili su građane Hrvatske europskim bogatijim državama. Svih onih nekoliko stotina tisuća naših zemljaka koji su zbog katastrofalne politike, korupcije i beznađa, srozavanja zdravstva, obrazovnog sustava, zapošljavanja po stranačkim iskaznicama i sličnih gadarija otišli privremeno ili zauvijek sa svojom djecom iz Hrvatske u podstanarse sobe u Dublinu i Hannoveru.

Bilo bi najbolje da sada iznajme i sebe, ali što dalje od Hrvatske i po mogućnosti trajno, poručuju im brojni zgroženi građani.

A uz njih neka unajmljivač gratis dobije i brigade njihovih uhljebljenih poslušnika i poltrona.

A prije toga da Hrvatsku ili Rvatsku također daju u najam, ali poštenim, pametnim, moralnim, mudrim i časnim ljudima, onima koji ne bi prodali ćaću i mater za šaku eura i budućnost novih generacija za sitne provizije, nekima čiji mentalni sklop zna razlikovati pravdu od nepravde… Onima koji zaluđeni narod više neće kontaminirati gnjusnom mržnjom, glupošću, dogmama, šovinizmom, nazadnjaštvom…

Samo neka okače karton na Trgu sv. Marka:

  • Rvatska: Iznjamljuje se

Ilustracija. Izlog jedne trgovine na Dan neovisnosti (foto TRIS/G. Šimac)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI