Neovisni novinarski portal
23.4.2021.
(NE)RED / aktivisti
Higijenska intervencija: Zadarski prepravljač mrzilačkih grafita prepravio još jedan gnjusni grafit i objasnio zbog čega je to napravio

Higijenska intervencija:
Zadarski prepravljač mrzilačkih grafita prepravio još jedan gnjusni grafit i objasnio zbog čega je to napravio

Zadarski prepravljač mrzilačkih grafita u poruke ljubavi, koji je zbog svoje lanjske intervencije završio na policiji prijavljen za uništavanje tuđe imovine, prepravio je još jedan gnjusni grafit s pozivom na ubojstvo Srbina i ušatim slovom ‘u’, ustašoidnu žvrljotinu kakvih su prepuni zidovi mnogih naših gradova i sela. Jure Zubčić, kako se zove taj mladić iz Zadra, ne samo da je ljubičastim sprejem prepravio ksenofobni grafit kojeg su na jednoj zadarskoj zgradi ispisali nepoznati počinitelji, nego je i na društvenim mrežama lijepo svima objasnio zbog čega je napravio to što je napravio. Hoće li ga policija opet privesti, a svjetina osuđivati njegov čin?

 

-Da, opet sam prepravio grafit. Ide li vam to na živce? E pa baš mi je drago. Mislite da nište drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite – započeo je Zubčić svoje obraćanje svima onima koji su osudili njegovu lanjsku higijensku intervenciju u prostoru ali i onima koji svakodnevno prolaze kraj sličnih mrzilačkih grafita tolerirajući prešutno njihovo postojanje i vjerojatno ih više ni ne primjećujući uklopljene u okoliš.

Zapitajte se tko vas i zašto vas živcira

Progovorio je u nastavku koju i o izvrnutim vrijednostima takvih kojima je zasmetao njegov aktivizam:

 – Jer dok god sam vam ja problem. Dok god vam ja idem na živce, dok god mene smatrate luđakom radi prepravljanja grafita, dotad naše društvo ima problem. Jer ne idu vam na živce naši sugrađani koji anonimno pišu ove grafite!? O njima ništa? Nisu vam izazvali reakciju? Oni vas ne živciraju? Oni nisu problem? Zapitajte se tko vas i zašto vas živcira. I da, slobodno ponovno svedite priču na rat, na ustaše, na partizane – napisao je u objavi na par društvenih mreža.

Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite Srpkinju ili Srbina

 Objavu je završio još ponekim pitanjem, zaključkom koji se sam nameće ako samo pokušate dokučiti patologiju u mentalnom sklopu pisača ustašoidnih poruka, i pozivom na ljubav.

 -Nisu autorima problem ni Srbi, ni ustaše, ni partizani. Oni su sami sebi problem. Koja je to bolesna zadovoljština kad napišeš grafit koja poziva na ubijanje bilo koga? Što sve u životu možeš korisnog za sebe napraviti i za svoju okolinu, a ti se odlučiš pozivat na ubijanje? Shvaćaš li, autoru, da te filaju mržnjom, da se ne baviš svojim životom? Što će ti donijeti mržnja prema bilo kojoj nacionalnosti? Bolji posao? Bolje obrazovanje? Bolje zdravstvo? Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite Srpkinju ili Srbina. I nemojte mi s tim Srbi su ovakvi, Hrvati su onakvi. Među svima ima ljudi i onih koji to nisu – zaključio je zadarski prepravljač imbecilnih poruka koje sa zidova gradova i sela pozivaju na ubojstvo Srba u poruke ljubavi.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI