Neovisni novinarski portal
31.5.2020.
iz š'benika
Šibenik: Kreću radovi – od sutra strpljivo i radije pješice

Šibenik:
Kreću radovi – od sutra strpljivo i radije pješice

Sutra (16. rujna 2019.) se nastavljaju radovi u projektu nazvanom Aglomeracija Šibenik. Bageri i kamioni će se pojaviti u središtu Šibenika, u Brodarici, Jadrtovcu, Zablaću i drugdje. Zbog toga će dijelom dijelom ili potpuno biti zatvorene neke od najfrekventnijih gradskih i prigradskih prometnica. Očekuju se zastoji i gužve pa vlasti preporučuju suzdržavanje od korištenja automobila prilikom odlaska u središte grada, te pješačenje i korištenje gradskog prijevoza, ako taj bude organiziran u skladu s novonastalim potrebama građanstva. Iz Grada Šibenika šalju obavijesti i slikovne prikaze novih regulacija prometa po fazama radova. Za početak, najvažnije je kazati kako se već sutra (16. rujna 2019.) zatvara dio Zvonimirove ulice, dionica od benzinske postaje Petrol do tzv. Kronjinog magazina. Prenosimo cjelovitu objavu šibenskih vlasti uz pripadajuće karte i sheme, pa se snađite…

Zbog radova na projektu sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda – Aglomeracija Šibenik, na području grada od ponedjeljka, 16. rujna 2019. godine, na snazi će biti privremene regulacije prometa na sljedećim lokacijama:

a) Zvonimirova ulica Šibenik – 1. faza

 

Radovi u Ulici kralja Zvonimira odvijat će se u fazama, kako bi se u svakom trenutku omogućio neometan pristup radilištu, hitnim službama i stanarima.

U prvoj fazi , od 16. rujna do 01. listopada, Ulica kralja Zvonimira bit će zatvorena za promet od benzinske crpke „Petrol“ do „Kronjinog magazina“. U tom razdoblju pristup centru grada bit će moguć kroz Njivice i Crnicu. Stanarima će biti omogućen pristup parkingu kod Kronjinog magazina. Početkom druge faze od 01. listopada pristup centru grada odvijat će se okolnim putem.

b) Državna cesti D8 u Brodarici

 

Radovi će se izvoditi na način da će jedna prometna traka biti zatvorena za promet, dok će se preostalim dijelom kolnika promet odvijati naizmjenično, reguliran vertikalnom prometnom signalizacijom i semaforima. Radovi će se realizirati po fazama, u duljini od 300 metara. Nakon što se završi jedna faza, radovi se premještaju na iduću. Na prilazu zoni radova promet će se odvijati pod ograničenjem brzine od 30 km/h.


c) Donja Brodarica

Sam zahvat obuhvaća iskope u kolniku. Radovi će se izvoditi na način da će dio kolnika biti u potpunosti zatvoren. Radovi se izvode u 35 faza. Od 16. rujna kreću radovi na četiri lokacije. Raspored radova i točno vrijeme zatvaranja pojedinih ulica za promet komunicirat će se s građanima izravno na terenu i posredstvom mjesnog odbora.

d) Gornja Brodarica

 

Radovi započinju na području Bili Brig, Podić i Tesla (kod podvožnjaka), te na području Podsolarskog.

e) Zablaće

U Zablaću od 16. rujna kreću radovi na dionicama u ulicama  Mate Leoni, Trg Braće Antolos, na Obali palih boraca i Grižinama. Raspored radova i točno vrijeme zatvaranja pojedinih ulica za promet komunicirat će se s građanima izravno na terenu i posredstvom mjesnog odbora.

f) Jadrtovac

Na području Jadrtovca završavaju se radovi i otvara se cesta prema Vrpolju. Radovi započinju na ulicama Put Dolića – Klanac, Uska ulica, Marinoci i na cesti prema D8.

Molimo građane za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI