Neovisni novinarski portal
16.7.2020.
PROSVJED
Ilustracija: Fotografiija koja je potresla Hrvatsku - dječak sjedi i plače ispred škole jer mu prvog dana nije osiguran pomoćnik u nastavi (foto Facebook)

Knin:
Okupljanje roditelja i djece s teškoćama u razvoju radi problema s pomoćnicima u nastavi

Ilustracija: Fotografiija koja je potresla Hrvatsku - dječak sjedi i plače ispred škole jer mu prvog dana nije osiguran pomoćnik u nastavi (foto Facebook)

U Kninu  će se 17. rujna u 7.45 sati ispred Osnovne škole “Domovinske zahvalnosti” okupiti udruge građana, te djeca s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji, a kako bi ukazali na probleme nefunkcioniranja sustava tzv. pomoćnika u nastavi.

– Roditelji djece s teškoćama su poslali javnoti proglas i molim Vas da ih podržite, kao i da dođete na mirno okupljanje ispred škole – kaže Josip Blažević, predsjednik kninske vrlo aktivne Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej. 

Evo što su roditelji poručili u svom proglasu:

Poštovani, zbog problema oko rješavanja pitanja za pomoćnika u nastavi, a prije sastanka u ministarstvu 20.9. mi roditelji iz Knina, a skupa s našim timom iz Udruge sv. Bartolomej odlučili smo napraviti mirno okupljanje dana 17.9. u 7.45 ispred osnovne škole ” Domovinske zahvalnosti”.

Time želimo skrenuti pažnju da se sto prije riješi problem pomoćnika u nastavi za ovu godinu, a iduće da se najdalje do 30.lipnja zna da dijete ima pomoćnika, te da ga pomoćnik čeka od prvog dana nove školske godine.

Ovim putem želimo pozvati i udruge i roditelje diljem Hrvatske da isto naprave u svojim gradovima na isti dan, tako da osnivačima, kao i ministarstvu ukažemo na ovaj problem te da što brže trajno riješe ovo pitanje koje se svake godine javlja.

Inače, hrvatsku javnost je nedavno zgrozila fotografija uplakanog dječaka na stepeništu ispred osnovne škole, na prvi dan školske godine, a koji je potišten jer mu nije osiguran pomoćnik u nastavi. Ništa ne ujedini hrvatske građane kao nehaj i nepravda prema najugroženijim skupinama u društvu, a za koje se redovito događa da nema dovoljno novca za zadovoljavanje njihovih minimalnih potreba, dok se istodobno stotine milijuna kuna troše na bespotrebne projekte i nabavke (primjerice skupocjenih automobila za državne dužnosnike, prevelikih plaća u hipertrofiranoj državnoj upravi itd.).

Ilustracija: Fotografija koja je potresla Hrvatsku – dječak sjedi i plače ispred škole jer mu prvog dana nije osiguran pomoćnik u nastavi (foto Facebook)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI