Neovisni novinarski portal
8.4.2020.
POLITIKA
Katarina Peović , RF-ova kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske u RTL Direktu: Sukob između Hrvata i Srba je kapitalistička zavjera

Katarina Peović , RF-ova kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske u RTL Direktu:
Sukob između Hrvata i Srba je kapitalistička zavjera

Katarina Peović, kandidatkinja Radničke fronte za predsjednicu Hrvatske, gostovala je sinoć u RTL Direktu gdje je, uz ostalo, izjavila da Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Židova . Motivacija da se u Hrvatskoj proizvode neprijatelji u Srbima ista je kao motivacija proizvodnje Židova kao neprijatelja u nacističkoj Njemačkoj, smatra predsjednička kandidatkinja RF-a.

Komentirala je , piše N1, svoje protukandidate zanimljivom, sasvim kratkom opaskom:
-Tko god pobijedi, narod će izgubiti. To je bitka među ljudima koji narodu ništa dobro donijeti neće- kazala je Peović , odbijajući tezu kako ona i Zoran Milanović “pucaju” na glasove istog, lijevog biračkog tijela. Peović izrijekom tvrdi: -Mislim da on i ja ne dijelom apsolutno nikakve vrijednosti.
Milanović imao prilike pokazati što misli i što zna jer je obnašao jednu od najvažnijih funkcija u državi, rekla je, a pokazao je da nije ni lijevi kandidat, što uostalom i sam otvoreno govori.
– Provodio je antiradničke politike, rezao radnička prava, pogodovao kapitalu- rekla je kandidatkinja Radničke fronte, dodajući kako ni svjetonazorski nemaju ista stajališta, jer Milanović je “imao potrebe Franji Tuđmanu odati hommage aerodromom. Imamo u Beogradu Teslu, a to je puno važniji čovjek za hrvatsku povijest”, izjavila je Peović.

Mnogi su joj zamjerili na nedavno objavljenom videu iz trogirske marine gdje je snimljena uz jednu luksuznu jahtu i komentar da se takve jahte ne bi trebale proizvoditi jer služe nekolicini bogataša i to tek koji dan u godini, a sredstva za proizvodnju bi se trebala koristiti za stvaranje onog što će koristiti što veći broj ljudi. Tvrdi da nije zagovarala zabranjivanje proizvodnje takvih jahta, nego je govorila o društvu demokratskog socijalizma u kojem bi se “pitalo ima li smisla proizvoditi takvu jahtu za pojedinca, koja košta tolike novce da bi jedan radnik za nju tisuću godina morao izdvajati prosječnu plaću”.

U demokratskom socijalizmu, kaže Peović, trebalo bi se proizvoditi za potrebe svih, a ne elite. Radnička fronta podupire hrvatsku brodogradnju, ali ovakvom proizvodnjom promoviraju se jahte, a u socijalističkom načinu proizvodnje takva potreba ne postoji, objasnila je. Na pitanje voditelja Zorana Šprajca kako to onda da se Hrvati masovno iseljavaju u kapitalističke zemlje poput Irske, Danske, Švedske, Njemačke, Peović uzvraća protupitanjem : Kako to da nitko ne govori o Bangladešu, Indiji, Africi koje su također kapitalističke, kao i većina zemalja?
Demokratski socijalizam, ustvrdila je, nema uzora, a socijalističke elementi postoje i u kapitalističkim državama, pogotovo skandinavskim.

– Pojavljuju se nove ideje u SAD-u i Velikoj Britaniji, u primjerima Sandersa i Corbyna. Demokratski socijalizam ne nastaje preko noći, ali jedina je alternativa, ako ništa drugo, onda zbog klimatskih promjena- poručila je RF-ova Katarina Peović gostujući u RTL Direktu.

Zanimljiv je i njezin komentar o reakcijama koje je izazvala nedavna izjava Milorada Pupovca, potaknuta valom nasilja iz mržnje na nacionalnoj osnovi, a u kojoj je usporedio RH i NDH. Peović Pupovca ne bi zato kritizirala, jer Srbi danas u Hrvatskoj, rekla je, igraju ulogu Židova.

-Koriste se za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog. Izuzetno je važno da primjetimo zašto radimo na takvom odvajanju Srba i Hrvata, umjesto da se bavimo ekonomskim temama, kritiziramo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gdje jesmo. Kapitalističke elite preko svojih političkih predstavnika proizvode sukob koji je potpuno nebitan. Naravno da je to kapitalistička zavjera. Pozadina takve motivacije da se proizvodi neprijatelj u obliku Srba je potpuno identična motivaciji proizvodnje Židova u nacističkoj Njemačkoj- zaključila je Peović.

Katarina Peović

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI