Neovisni novinarski portal
25.9.2020.
POLITIKA
Hvidra od premijera traži raskid koalicije sa SDSS-om i “zateže konope” novog šatora …

Hvidra od premijera traži raskid koalicije sa SDSS-om i “zateže konope” novog šatora …

HVIDR-a loži i ugašenu vatru! Nisu zadovoljni obraćanjem Milorada Pupovca javnosti, ni pojašnjenjem njegovih spornih izjava o RH i NDH. Samostalnu srpsku demokratsku stranku ( SDSS ) smatraju nepoželjnom u Hrvatskoj, i da se njih pita – najrađe bi je zabranili! Ili bi makar raskinuli koaliciju s tom strankom, kako predlažu premijeru. Uostalom, i ne misle da je SDSS relevantni predstavnik Srba u Hrvatskoj, poručili su u petak, s konferencije za novinare, pripremajući se za podizanje novog šatora u Savskoj 66 ( možete mislit! )…

Milorada Pupovca bi, zbog njegovih izjava, kazneno gonili, pa traže od DORH-a i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, kako javlja N1, da se očituju ima li u tim izjavama elemenata kaznenog djela.
Njihov je govor prepun ( nacionalne ) nesnošljivosti, mada se brane kako im nije namjera potpirivati vatru, nego smirivati strasti, jer, navodno drže da su nacionalne manjine dobrodošle i da trebaju biti u svakoj vladi ( hm, hm…). No, nisu sretni “ako nacionalna manjina ne poštuje zakone RH, ako zaboravlja što su napravili prije 30 godina braća Milorada Pupovca i ostali”, što, pak , oni ( članovi Hvidre ) ne mogu zaboraviti.

-Pupovcu smeta Za dom spremni, a ustaške kune u džepu ga ne žuljaju- kaže u maniri najprizemnijeg uličnog govora predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša, koji je od svoje pozicije u HVIDR-i napravio zanimanje i karijeru.

Objasnio je, prenosi N1, i što zapravo znači da je SDSS nepoželjan u Hrvatskoj. Stranka je, ističe Periša, podržala Milorada Pupovca, oni su protivni Ustavu RH i neodoljivo podsjećaju na SDSS iz 90-ih godina kada je na ovim prostorima započeo krvavi rat.

I još kažu kako im nije namjera potpirivati, nego smirivati duhove u Hrvatskoj, a upaljene žigice bacaju na sve strane…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI