Neovisni novinarski portal
22.9.2020.
BANDIĆGRAD
Razvaljeni most (foto TRIS/G. Šimac)

(FOTOGALERIJA) Razvaljeni zagrebački Most slobode:
Slika i neprilika Bandićeve vladavine

Razvaljeni most (foto TRIS/G. Šimac)

Tzv. top tema u hrvatskim medijima je danas navodna namjera zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (63) da se kandidira za predsjednika Republike Hrvatske. Uistinu top-tema… za ispaliti se iz topa u neku sretniju zemlju. A ako ne uspije i ne postane novi Tuđman, kako je govorio, onda bi rado bio u budućoj hrvatskoj Vladi. S obzirom na iskustva s policijom, pravosuđem i zatvorskim sustavom, možda bi se najbolje snašao u ulogama ministra unutarnjih poslova ili pravosuđa.

Objava ove vijesti ukazuje na duboku poremećenost hrvatskog društva, a koje je vrstan pokazatelj i višedesetljetna vladavina M.B. (63) najvećim hrvatskim gradom. Unatoč brojnim optužnicama za različita kriminalna djela počinjena na štetu  građana Zagreba, bez obzira na stotine milijuna kuna ulupanih na besmsilene i nepotrebne ‘projekte’, primjetnom nazadovanju grada u svim segmentima, M.B. (63) je i dalje gradonačelnik. Kruna svega je i nedavni dogovor s nekim Arapima kojima je bez da je ikoga pitao namjerio ustupiti jedan od najatraktivnijih dijelova Zagreba za gradnju nakaradnog kompleksa prozvanog Zagrebački Manhattan.

Hipodrom, križ, jahačica i ‘katedrala duha’ (foto TRIS/G. Šimac)

Bilo bi naporno i mučno prisjećati se pa nabrajati sve njegove afere i bahate javne istupe.

Ali, kako bi se shvatila sva bijeda i štetnost njegove vladavine gradom, dovoljno je ovih dana prošetati do zagrebačkog Mosta slobode. Sedam mjeseci nakon početka njegove tzv. obnove obnovljen je tek dio mosta koji nije obnavljan od 1959. godine, te je u vidno lošem stanju. Pukotine i rupetine na nosačima, oštećenja stupova, korozija na metalnim dielovima, rupe na pješačkim stazama… moglo bi se nabrajati dugo… Jedan od najvažnijih objekata zagrebačke prometne infrstrukture je neodgovorno ostavljen da propada do trenutka u kojem je valjda netko savjestan uspio uputiti aljkave vlasti da nešto konačno počnu poduzimati, prije nego li se dogodi kakva veća nesreća.

U oči upada i sveopći nemar izvođača radova koji uokolo ostavljaju građevinski otpad, ambalažu građevinskog materijala, blato, neosigurane rupetine… itd.

Unatoč tome što je jasno da ima prečeg posla na mostu, iz Grada Zagreba sada najavljuju kako će modernizirati rasvjetu na Mostu slobode – za 22 milijuna kuna.

Je li most siguran za promet? (foto TRIS/G. Šimac)

Slika i neprilika dugogodišnje vladavine bivšeg stručno-političkog radnika za Općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu u Općinskom komitetu Saveza komunista Hrvatske u zagrebačkoj Peščenici.

To nije sve, što bi rekli u reklami za madrace,  u nedjelju poslijepodne uoči početka školske godine na mostu  i oko njega nije bilo – nijednog radnika.

S derutnog mosta vidi se i skelet još jednog propalog projekta Bandića i njegove administracije: fjasko nazvan Ljeto na Savi, a koji je Zagrepčane koštao desetke milijuna kuna – potpuno bespotrebno.

Na drugoj strani pogled seže na razvaline zagrebačkog velesajma, još jednog spomenika propasti, te nekompetenciji i štetnosti političkih nakupina koje koje vladaju Zagrebom i Hrvatskom…

Uostalom, pogledajte fotografije…

Smeće… (foto TRIS/G. Šimac)

(foto TRIS/G. Šimac)

Ozbiljna oštećenj ačekaju nastavak tzv. sanacije (foto TRIS/G. Šimac)

Blatnjava panorama (foto TRIS/G. Šimac)

(foto TRIS/G. Šimac)

Ošterćenja mosta (foto TRIS/G. Šimac)

Blato oko mosta (foto TRIS/G. Šimac)

Smetlište oko mosta (foto TRIS/G. Šimac)

Rupa na pješačkom dijelu…(foto TRIS/G. Šimac)

‘Radovi’ (foto TRIS/G. Šimac)

Podnožje mosta – Posvuda su rupe (foto TRIS/G. Šimac)

Slika govori dovoljno (foto TRIS/G. Šimac)

Derutno stanje mosta je vidljivo izdaleka (foto TRIS/G. Šimac)

Stube s travnatim dodatkom (foto TRIS/G. Šimac)

‘Gradilište’ bez graditelja (foto TRIS/G. Šimac)

Fontana i na mostu (foto TRIS/G. Šimac)

Kalendarsko ljeto (na Savi) još traje (foto TRIS/G. Šimac)

Zapušteni Velesajam (foto TRIS/G. Šimac)

Ulaz u hipodrom i grafit koji zaziva povratak Z. Mamića koji je pobjegao u Bosnu (foto TRIS/G. Šimac)

Traljavost, smeće…(foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI