Neovisni novinarski portal
19.9.2020.
hadeze / KRONIKA 112 / PRAVDOSUĐE
Damir Škaro, bivši HDZ-ov zastupnik s brončanim olimpijskim odličjem, u jednomjesečnom pritvoru zbog optužbe za silovanje: Škarin odvjetnik tražio zabranu emitiranja “Provjerenog” Nove TV koje donosi ispovijed žrtve

Damir Škaro, bivši HDZ-ov zastupnik s brončanim olimpijskim odličjem, u jednomjesečnom pritvoru zbog optužbe za silovanje:
Škarin odvjetnik tražio zabranu emitiranja “Provjerenog” Nove TV koje donosi ispovijed žrtve

Još jedan HDZ-ov “junak” i zaslužnik, Damir Škaro, bivši saborski zastupnik, osvajač olimpijskog odličja i aktualni predsjednik Autokluba Siget gdje ga je uhljebila njegova stranka, dobio je rješenje o jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog optužbe za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice Autokluba.
Škaro je uhvaćen na graničnom prijelazu Stara Gradiška, prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, a prijavila ga je  liječnica kojoj je žrtva silovanja ispričala kako je bila zlostavljana. Naknadno, silovana zaposlenica je i sama Škaru prijavila zbog prijetnje. HDZ Škari još nije napisao ispisnicu…

Škari je određen jednomjesečni pritvor zbog, prenosi Dnevnik.hr,  opasnosti od utjecanja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Ispitan je u ŽDO u Velikoj Gorici, i tom je prilikom sve optužbe odbacio.
Detalji slučaja dospjeli su, međutim u javnost, zahvaljujući najavi emisije “Provjereno” Nove TV u kojoj o silovanju priča zlostavljana zaposlenica sigetskog Autokluba.
“On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine, ja ću radit što ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te“, prepričala je žrtva za ‘Provjereno’. Osim što joj je prijetio, zbog čega je Škaru i sama prijavila policiji, navodno joj je nudio i 80 tisuća eura “za šutnju”, što je, odbila.
U međuvremenu je Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, pokušao zabraniti emitiranje večerašnjeg “Provjerenog” koje donosi ispovijed seksualno zlostavljane žene, izravno se miješajući u slobodu medija. Uputio je zahtjev redakciji s napomenom kako su “takve objave u medijima protivne pravu optuženika i suprotne praksi Europske konvencije o ljudskim pravima”, te također tražio da se sa svih portala i ostalih medija ukloni najava emisije, odnosno dio iskaza žrtve. Jer, kako je naveo, svatko od nas ima pravo na obranu i dok god postupak nije dovršen, svi smo nevini. Krsnik je, štoviše, zaprijetio novinarima da će, nastave li pisati o slučaju silovanja, protiv njih podnijeti kaznene prijave.

Nije poznato kako je vijest primila predsjednica Kolinda Grabar Kitaorvić koja je sa Škarom bila u vrlo dobrim i prijateljskim odnosima…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI