Neovisni novinarski portal
28.7.2021.
koncertiranje
Fatboy Slim u Mexicu (foto Wikipedia)

Stiže Mršavi debeljko:
Fatboy Slim u Šibeniku

Fatboy Slim u Mexicu (foto Wikipedia)

Norman Quentin Cook (rođen u Brightonu u Velikoj Britaniji  kao Quentin Leo Cook 1963. godine), puno poznatiji po imenu Fatboy Slim, vrlo popularni multitalentirani engleski DJ, glazbenik i producent, jedan od promotora tzv. big beat-a  1990-ih., basist u bandu The Housemartins (stariji se sjećaju njihove znamenite ploče, a posebice hita Caravan of Love kojega su otpjevali ‘klapski’ odnosno a capella), jedan od tvoraca svjetskog megahita  “Dub Be Good to Me“, a onda sveopćepopularnih hitova poput Right now, right here, Praise You itd. nastupa prekosutra, u subotu 17. kolovoza 2019. godine, u – Šibeniku.

Fatboy Slim u Mexicu (foto Wikipedia)

Na prostoru bivše vojarne u Šibeniku, na mjestu na kojem je nekoliko godina održavan sad već legendarni i prerano ugasli festival Terraneo, u subotu navečer će se okupiti publika odasvuda, s obzirom da je interes za ovaj koncert velik. Neki poseban marketing za ovo glazbeno zbivanje nije bio ni potreban, pa je za prodaju ostalo još malo karata,  što i nije neko čudo s obzirom da se Norman, odnonso Fatboy Slim smatra jednim od ponajboljih DJ-eva, a njegovi nastupi među najatraktivnijim zbivanjima te vrste. Prije i poslije Fatboya nastupaju brojni DJ-evi,a njihova imena možete pročitati na plakatu ispod.

Raspored nastupa na plakatu navedenih pojedinaca, odnosno timetable, bit će dostupan na dan događanja na facebook stranici događaja, odnosno organizatora nazvanih Project Vojarna.  

-Projekt Vojarna u vlasništvu je Glazbene zajednice ECHO (Stjepan Petrović) i Decoded Records (Edin Cipurković). Sve je započelo 2016. godine kada su udružili snage sa suradnicima kako bi Šibenik bio destinacija za party-e, nakon što je Terraneo Festival nažalost završio… – kažu o sebi organizatori na stranicama Projecta Vojarna.  

U međuvremenu, do subotnjeg derneka, evo i jedan od najpoznatijih hitova Fatboy Slima (56) koji o sebi kaže sljedeće, upitan kani li uskoro prestati sa svojim živahnim nastupima:

-O ne. Volim to previše. Još mi uvijek prolazi. Nema veze što si star, ćelav, sijed i debeo, nikada ni nisi bio seks simbol. Pomičemo nove granice. Nitko ne zna koja je završna dob DJ-a. Očito još nije… – rekao je navodno Norman, a koji od 2009. godine nakon odvikavanja od alkohola navodno niti pije alkohol niti koristi droge.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI