Neovisni novinarski portal
21.1.2020.
zanimljivi projekti
Crno grožđe (foto TRIS/G. Šimac)

Prijelomna vijest:
Besplatno se najedi grožđa, napij se mladog vina, dobij diplomu vinara-vinogradara i otputuj u Bavarsku

Crno grožđe (foto TRIS/G. Šimac)

Iz Knina ste i okolice, dugo ste bez posla i baš ste nešto razmišljali kako bi bilo dobro potpuno besplatno, dakle bez kune, naučiti se vinogradarskim i vinarskim vještinama i znanjima, dobiti za to međunarodno priznatu diplomu i kvalifikacije upisane u radnu knjižicu, te na kraju još otići na besplatno putovanje u Bavarsku? Nema problema: splitska Udruga ”Zdravi grad” u suradnji s partnerima iz kninske Ekološke udruga “Krka” Knin čita vam misli – i dalje gura korisni projekt jasnog naziva ‘Iskoristi priliku’, a koji ostvaruje sve gore navedeno. 

Bijelo grožđe (foto TRIS/G. Šimac)

-Pozivamo zainteresirane stanovnike Knina i okolice da se prijave na novi krug edukacija za zanimanja: vinar/ka i vinogradar/ka, koji će se početi održavati polovinom rujna. Edukacije se održavaju u sklopu projekta ” Iskoristi priliku! ” financiranog iz Europskog socijalnog fonda kojeg provode Zdravi grad iz Splita i Ekološka udruga ” Krka ” Knin. U sklopu edukacija polaznici će se upoznati s osnovnim praktičnim znanjima ekološke proivodnje te steći diplomu za stečeno zvanje koje se ujedno i upisuje u radnu knjižicu. Nadalje, edukativni program predviđa studijsko putovanje u Bavarsku na kojem će polaznici naučiti i vidjeti  zanimljive sadržaje  iz područja socijalnog uključivanja te o ekološkoj poljoprivredi. Na edukacije se mogu javiti stanovnici Knina i okolice koji su dugotrajno nezaposleni ili se vode u Centru za socijalnu skrb. Iskoristite priliku i pridružite se našem edukativnom programu… – kaže Zorana Škare, voditeljica projekta iz splitske udruge Zdravi grad.

I to nije sve: ova se edukacija odvija u najboljem mogućem vinarsko-vinogradarskom trenutku: u rujnu i listopadu kada je grožđe u vinogradima zrelo i ukusno, odnosno kada se pravi mlado vino, a koje onda treba i više puta kušati kako bi se provjerilo je li dobro ispalo.  

Crno grožđe (foto TRIS/G. Šimac)

Nema se tu što čekati: ako ste se prepoznali u ovim uvjetima, sve što trebate učiniti uzeti mobitel u ruke i nazvati na sljedeći broj mobitela voditeljice projekta 099 207 20 55 ili se obratiti Udruzi Zdravi grad kojoj je sjedište u Splitu, u Vukovarskoj ulici 65,  na telefon 021/540-630, na e-mail adresuured@zdravigrad.hr ili  posredstvom ove poveznice na internetske stranice udruge. 

U sklopu edukacija osiguran je prijevoz svima onima koji nisu iz Knina, za sve sudionike osiguran je ručak,te svi imaju osiguranje od nezgoda, na primjer ako se prejedu grožđa u vinogradu…

Normalno je kako će se netko upitati: pa zašto je sve to besplatno. Evo zašto: projekt ,Iskoristi priliku!” financiran je iz Europskog socijalnog fonda odnosno Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014- 2020.

Grožđe vas čeka: iskoristite priliku.

Ilustracija: Besplatno učenje na svježem zraku…

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI