Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
HRVATSKA / POLITIKA
Policajac, koji je brutalno napao Dobrivoja Arsića u Viškovu, dobio 30 dana istražnog pritvora i čeka ga otkaz!

Policajac, koji je brutalno napao Dobrivoja Arsića u Viškovu, dobio 30 dana istražnog pritvora i čeka ga otkaz!

Policija trenira nacionalizam! Ispostavilo se, naime,  da je za prijetnje i nanošenje ozljeda 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću u Viškovu, na osnovu nacionalne pripadnosti, odgovoran pripadnik MUP-a. U subotu je uhićen osumnjičeni 42-godišnji M.Š, iz Viškova, a u nedjelju mu je na Županijskom sudu u Rijeci određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana. Više od toga, pak, znači vijest da će inkriminirani M.Š. biti udaljen iz policijske službe.

Sudac istrage je zlućudnom policajcu, javlja RTL, odredio pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali je odbacio prijedlog za određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela.

No, s obzirom da se radi o državnom službeniku, koji je preuzet u Ravnateljstvo policije 1. siječnja ove godine iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, u skladu sa Zakonom o državnim službenicima, čeka ga – otkaz!
Osumnjičeni policajac iz Viškova uhapšen je u subotu na graničnom prijelazu Rupa.

Tereti ga se za incident 20. kolovoza na parkiralištu u Viškovu kada je, navodno, verbalno prijetio na nacionalnoj osnovi, a potom i fizički napao 70-godišnjeg hrvatskog državljanina srpske nacionalnosti, povratnika Dobrivoja Arsića, koji je nakon svega u ambulantu primljen u predinfarktnom stanju.

Protiv M.Š. je podignuta kaznena prijava za kazneno djelo prijetnje i nanošenja nacionalno motivirane tjelesne ozljede. Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je ispred stambene zgrade u Viškovu došlo do sukoba zbog parkiranog vozila, pri čemu je 42-godišnji policajac grubo izvrijeđao, na nacionalnoj osnovi, 70-godišnjeg Arsića, a potom mu zadao i tjelesne ozljede.
Sam Arsić je ispričao, prenosi Novi list, da se oko 20 sati vraćao kući kombijem i htio parkirati ispred zgrade u kojoj živi, na svom parkirnom mjestu, ali je tamo već bilo parkirano drugo vozilo. Čuo je od djece pred zgradom da je to automobil susjedovog prijatelja koji mu je došao u posjet. Zamolio je susjeda da pomakne auto, ili da mu doda ključeve pa će ga on, Arsić, preparkirati, ali je to ovaj odbio. Arsiću nije bilo druge, nego parkirati se ispred spornog vozila i poći kući. A onda je krenulo.

Najprije s vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi i lupanjem po njegovom kombiju, pa je sišao na parkiralište i pozvao policiju. Na parkiralištu se sukob nastavio, spominjali su mu “majku srpsku i četničku”, a onda krenuli i šakama na njega, inače srčanog bolesnika, pa nije ni čudo da je nakon ovakvog brutalnog napada odveden u ambulantu u predinfarktnom stanju…

Kod nas je, eto, i policija u trendu. Više ne trenira tek strogoću, nego i – nacionalizam.

Dobrivoje Arsić
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI