Neovisni novinarski portal
12.4.2021.
MEDIJI / tele-vizija
Oliver Mlakar otkrio spomenik kolegi Mići Orloviću ispred zgrade RTS-a u Beogradu: Voljeli smo se kao dragi prijatelji, nikad nismo bili rivali

Oliver Mlakar otkrio spomenik kolegi Mići Orloviću ispred zgrade RTS-a u Beogradu:
Voljeli smo se kao dragi prijatelji, nikad nismo bili rivali

U povodu 61-godišnjice Radio-televizija Srbije, kada je Televizija Beograd počela s emitiranjem eksperimentalnog programa, pred zgradom RTS-a u Takovskoj 10. otkriven je spomenik čuvenom televizijskom voditelju iz jugoslavenskih vremena, Mići Orloviću. Spomenik su otkrili njegova supruga Ljiljana Orlović i poznati zagrebački televizijski voditelj Oliver Mlakar, javlja RTS.

Mlakar je na svečanosti, prisjećajući se godina zajedničkog rada, kazao kako mu je čast što je dobio priliku otkriti spomenik kolegi s kojim ga vezuju samo prekrasna sjećanja.

-To su bili dani kada smo mnogo radili zajedno. Družili smo se i bili smo uspješni. To se neće nikada zaboraviti- izjavio je legendarni voditelj hrvatske televizije . Kazao je, također, kako između njega i kolege Orlovića nikada nije bilo rivalstva.

– On je bio ljudina. Doista smo se voljeli kao dragi prijatelji i nitko se nije želio istaknuti na račun drugoga. To me je veselilo- rekao je Mlakar, govoreći o karizmatičnom jugoslavenskom i beogradskom televizijskom voditelju Mići Orloviću koji je vodio i prvi Dnevnik, emitiran 23. kolovoza 1958. godine.

Mića Orlović umro je 2013.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI