Neovisni novinarski portal
29.5.2020.
knin
Ilustracija: Plišani Druškanići

Mijenjali bi plišanog zeca za romobil? Nema problema… u subotu pravac Knin na šareni sajam razmjene igračaka i dječje opreme

Ilustracija: Plišani Druškanići

Dosadio vam je vaš plišani zec? Mijenjali bi zeleni automobilčić mercedes za metalik porsche? Već ste 300 puta složili puzzle-slagalice sa slikom Snjeguljice i sedam patuljaka i popeli su vam se na vrh glave? Dosta vam je barbike s plavom kosom? Mijenjali bi svoja dječja kolica za romobil jer ste prohodali i prerasli ih? Nema problema: strpajte igračke u platnenu vreću i pravac kninske stare pijace.

-Dragi Druškanići, dragi Eko prijatelji, pozivamo vas da sudjelujete na Sajmu razmjene dječje opreme, igračaka, i sličnoga, a koji će se održati 31.08.2019. s početkom u 17 h na „Staroj pijaci“ u Kninu, na adresi Trg Matije Gupca 9. Sudjelovati mogu izlagači veliki i mali iz cijele Šibensko-kninske županije, a svi sudionici će dobiti i poseban poklon-bon za sadnicu stabla, platneni ruksak i još puno iznenađenja. Za sve izlagače osigurana su osvježenja i mala voćna zakuska. Stoga Vas najljepše molimo da nam se javite na broj telefona 022/664-608 ili na mail: ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr kako bismo na vrijeme osigurali dovoljan broj štandova – poziva Inga Kukolj, energična Kninjanka iz turboaktivne kninske Ekološke udruge „Krka“ Knin na subotnji šareni sajam razmjene plišanih zečeva i romobila i ostaloga.

Neće se na ovome Sajmu samo razmjenjivati plišanci, autići, barbike, lego kockice, dječja kolica i šuškalice i lupalice za bebe, nego će se nešto i raditiu tri radionice. 

-U sklopu sajma održat će se tri radionice: Edukativna radionica Čudesni svijet vretenaca koju priređuje NP Krka, Kreativna radionica izrada Rukotvorina od recikliranog materijala, izrada podmetača od stare odjećekoju priređuje naša udruga Eko Krka, te još jedna radionica koja se kasnije može upotrijebiti u kupatilo: učit će se kako izraditi svoju posebnu kupku, a koju kasnije možete ponieti kući – kaže Inga Kukolj.

Inače, Sajam se održava u sklopu projekta „Druškanići“ kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ilustracija: Plišani Druškanići

Ciljevi projekta su promicanje, organizacija i provođenje ponovne uporabe i/ili popravka odgovarajućih odbačenih dječjih proizvoda ili njihovih sastavnih dijelova, podizanje svijesti stanovništva i razvijanje kulture ponovne uporabe proizvoda (sprječavanje nastanka otpada), umrežavanje (povezivanje) ljudi koji žele razmjenjivati ili donirati dječju opremu, ušteda novca za roditelje, te u konačnici smanjenje količine otpada na odlagalištima.

-Napominjemo da u sklopu projekta „Druškanići“ svakodnevno u istoimenoj facebook grupi možete razmjenjivati sve vrste roba, a ispred Eko udruge (Tvrtkova 3) postoji i spremnik za odvojeno prikupljanje odjeće, dječje opreme, igračaka, itd. tako da zapravo Sajam razmjene u Kninu živi svakodnevno. Bilo da ste izlagač ili posjetitelj pridružite nam se i u akciji oživljavanja starog dijela grada Knina. U slučaju lošeg vremena sajam će se odgoditi te ćemo Vas obavijestiti o novom terminu. Veselimo se zajedničkom druženju. Hvala Vam na doprinosu u očuvanju okoliša! – kaže Inga Kukolj. 

A sad u sobu… i na hrpu prikupite ono brdo igračaka s kojima se više ne igrate.

Mijenjajte rabljenu, malo korištenu plišanu žirafu za uščuvani original njemački set za pikado…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI