Neovisni novinarski portal
28.5.2020.
POLITIKA
Lovro Kuščević opet prijelomna vijest: Nekretninski pregalac pod opasadom policije!

Lovro Kuščević opet prijelomna vijest:
Nekretninski pregalac pod opasadom policije!

Lovro Kuščević opet je prijelomna vijest u hrvatskim medijima. Bogobojazni ministar s posebnim “talentom” za nekretninski biznis, ipak nije apsolvirana tema, kako su mnogi m islili nakon njegove ostavke na dužnost ministra u Plenkovićevoj vladi. Taj “odgovorni političar” koji je velikodušno odstupio zbog “negativne percepcije javnosti o njemu” da ne bi dalje nanosio štetu Vladi, i “sklonio” se u Sabor gdje mu takva percepcija nimalo ne smeta ( !?), upravo je pod policijskom opsadom. U njegovu kuću na Braču upali su policijski istražitelji, provode se “uskočki” izvidi, pretresi…

Časni HDZ-ov vojnik Kuščević zaštićen je zastupničkim imunitetom, pa će pokretanje postupka protiv njega biti moguće tek kada ostane bez te privilegirane zaštite, rezervirane za posebne izabranike naroda…

Bivši ministar uprave otišao je početkom srpnja iz Vlade pod pritiskom javnosti i nagomilanih nekretninskih afera ( prenamjene zemljišta) na koje čak ni hladnokrvni premijer Andrej Plenković nije mogao ostati imun. Na kraju se odrekao ministra, ali uz zahvale za njegov predani rad kojega, osim šefa Vlade, čini se, nitko drugi nije ni prepoznao ni vidio. Jedino što je Plenković priznao jest “negativna javna percepcija” o Kuščeviću koja opterećuje, pazite sad, njega osobno ( dakle, Lovru Kuščevića), pa onda i Vladu, i HDZ. Ali, zar se zbog percepcije daje ostavka? Što je s argumentima koje Plenković uvijek stavlja u prvi plan kad braneći svoje ministre, kao svoj izbor, brani zapravo sebe?

Kuščević je, podsjeća N1, još pred mjesec dana tvrdio da ne vidi zašto bi ga USKOK i DORH kontaktirali provodeći izvide u vezi s aferama koje su ga stajale ministarske pozicije, jer su to sve samo fabricirane laži. Na njega se, govorio je, okomila cijela ljevica, pojačana interesnom skupinom oko notorne Željke Markić.

-Tragikomično je da je moj odlazak zapravo njihov neuspjeh jer je spriječio ono što jedni i drugi žele, a to je destabilizacija Vlade i prijevremeni izbori. Vjerujem da te skupine, ma kako one sebe nazivale, neće stati na bračkom ministru. Bit će tu još pokušaja rušenja, sve dok se ne dođe do otoka Krka- ustvrdio je tada Kuščević u intervjuu Večernjem listu.

Ministar Kuščević je otišao uz skandalozni komentar: Sve je na kraju ispalo super!

Bit će zanimljivo čuti što sada ima za reći i koga će javno prokazati kao onog tko je izdao nalog USKOK-u i DORH-u da ga stave “pod mjere i radnje”. Vjerojatno se radi o komunističkoj, jugoudbaškoj uroti, montiranom političkom procesu, kao i obično.

Što o svemu misli Andrej Plenković koji se još prije mjesec i pol dana zahvaljivao Lovri Kuščeviću na pregalaštvu, upućujući ga, pri punoj svijesti na rad u Sabor gdje će nastaviti zaduživati ovaj narod svojim zaslugama i nesebičnim radom?

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI