Neovisni novinarski portal
5.6.2020.
KRONIKA 112
Europa bez granica: Kombi s migrantima potonuo u Kupu, hrvatski policajci spasili 11 ljudi, žena preminula, švercer pobjegao u minsko polje

Europa bez granica:
Kombi s migrantima potonuo u Kupu, hrvatski policajci spasili 11 ljudi, žena preminula, švercer pobjegao u minsko polje

Na tlu tzv. Eurpe bez granica noćas se dogodila nesreća: kombi u kojem su prevoženi migranti je sletio u rijeku Kupu i potonuo, nakon čega su policajci spasili 11 osoba iz tonućeg vozila,no jedna je žena umrla unatoč pokušajima oživljavanja. Vozač kombija je pobjegao u minsko polje. Evo policijskog priopćenja:

U mjestu Slatina Pokupska, policijski službenici su pokušali zaustaviti kombi vozilo njemačkih nacionalnih oznaka koje se na svjetlosne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja uslijed čega je sletio u rijeku Kupu.  Danas, 25. kolovoza oko 3 sata iza ponoći, na glinskom području u mjestu Slatina Pokupska, policijski službenici su, tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, pokušali zaustaviti kombi vozilo njemačkih nacionalnih oznaka koje se na svjetlosne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja uslijed čega je sletio u rijeku Kupu.

Tom prilikom vozač je iskočio iz kombi vozila i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone. Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Prema do sada utvrđenom policijski su službenici iz kombija iz rijeke spasili  11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tijekom pruženja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.

Na mjestu događaja provodi se očevid kojim rukovodi županijsko državno odvjetništvo u Sisku dok se za vozačem intenzivno traga.

Ilustracija: Migranti u suton, na hrvatskoj i srpskoj granici (foto Hrvoje Polan)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI