Neovisni novinarski portal
3.8.2020.
jazzy
Svjetski jazz na Baroneu: Denise Jannah pjeva u noći punog mjeseca

Svjetski jazz na Baroneu:
Denise Jannah pjeva u noći punog mjeseca

 Na šibenskoj tvrđavi Barone se nastavlja program nazvan Ljeto na Baroneu: večeras, 16. srpnja, na pozornicu nad gradom iznad kojega će biti puni mjesec stiže jazz diva Denise Jannah, jedna od najboljih pjevačica na svjetskoj suvremenoj jazz sceni, kako ističu u ustanovi Tvrđava kulture.  Koncert počinje od 21:30 sati.

Podrijetlom iz Surinama, Jannah od sedamdesetih živi i radi u Nizozemskoj. Iako je prvotno upisala pravni fakultet, ljubav prema glazbi je prevagnula. Nakon završetka studija na glazbenom konzervatoriju u Utrechtu snimila je album prvijenac Take it From the Top. Svojim drugim izdanjem A Heart Full of Music priskrbila prestižnu nagradu Edison Jazz Vocal Award.

Uslijedili su nastupi na svim većim jazz festivalima diljem svijeta, na kojima je publiku osvojila svojim bogatim, ugodnim i iskrenim glasom punim emocijama. Nastupala je i u mjuziklima, pred nizozemskom kraljevskom obitelji te svjetskim moćnicima, a u glazbenu povijest ušla je kao prva nizozemska pjevačica koja je potpisala za renomiranu izdavačku kuću Blue Note, što je rezultiralo trima samostalnim albumima. Prema njoj smimljen je i dokumentarni film “Denise Jannah – New Lady in Jazz”.

-Iz njenih kantautorskih ostvarenja da se iščitati da se radi o pjevačici izvrsnog vokala i snažnog izričaja, što se može pripisati činjenici da se bavi i pisanjem poezije. S druge strane, obrade jazz standarda njenom izvedbom dobivaju novu dimenziju. Publika je već imala priliku slušati Jannah na hrvatskim jazz festivalima,  no nastup na Tvrđavi Barone pružiti će sasvim novo iskustvo. Kako i sama kaže, jazz je prvenstveno sloboda, stoga ne čudi koketiranje s ostalim žanrovima glazbe kojima iznova širi glazbene horizonte. U tome će joj na tvrđavi pomoći vrhunski glazbenici: gitarist Ratko Zjača, bubnjar Oleg Markov, te Renato Chicco na orguljama. – obavještavaju organizatori.

Nastup ove jazz pjevačice, pravnice koja je srećom propjevala, dio je programa Strane B, što znači da je ulaz slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI