Neovisni novinarski portal
23.4.2021.
knin / zanimljivi projekti
Ilustracija: Više rakijica na jednom mjestu

S rakijom u bolje sutra:
Besplatno osposobljavanje za proizvođače rakije i drugih aromatiziranih pića

Ilustracija: Više rakijica na jednom mjestu

Poznato je kako rakija, ako se upotrebljava pravilno i u manjim količinama, može biti od koristi. No ovo o količinama vrijedi za konzumente, ali ne i za proizvođače rakije. S većom količinom rakije se može krenuti u bolje sutra, ali ne ispijajući boce rakije, nego prijavom na nastavak programa Ekološke udruge Krka Knin u sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ i besplatnim obrazovanjem za proizvođače rakije.

– Traži se sedam osoba koje će završiti besplatni verificirani program osposobljavanja za proivođače i proizvođačice rakija i drugih aromatiziranih pića na Pučkom otvorenom učilištu Knin. Program se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a s nastavom bi se započelo u rujnu 2019. godine. U program osposobljavanja može se besplatno upisati osoba s prebivalištem na području grada Knina koja ima:  prethodno završenu najmanje osmogodišnju školu, najmanje 18 godina starosti, te zdravstvene i psihofizičke sposobnosti za rad na proizvodnji rakija i drugih domaćih aromatiziranih pića. Dakle trebaju imati liječničko uvjerenje, uz napomenu kako su pokriveni troškovi liječničkog pregleda – kaže Dimitrije Dujmović, voditelj projekta Učimo danas za bolje sutra. 

Nadalje, važno je napomenuti, buduća sedmorka proizvođača rakije mora pripadati najmanje jednoj od marginaliziranih skupina kojima je ovaj projekt namijenjen. Inače, u marginalizirane skupine spadaju: dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Svi kojima je zaiskrilo u očima na pomisao kako bi mogli postati proizvođačice ili proizvođači rakija i(li) višnjevače, orahovice,  medovače, travarice itd.. i s kninskog su područja mogu se javiti na telefone: 095 253 0211 ili 022 664 608 ili na e-mail adrese: dimitrije.dujmovic@gmail.com ili ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr

Projekt „Učimo danas za bolje sutra“ Ekološka udruga „Krka“ Knin provodi u partnerstvu s Gradom Kninom. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ u iznosu od 818.166,00 kuna (100%).

Nazdravlje.

Ilustracija: Više rakijica na jednom mjestu

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI