Neovisni novinarski portal
15.7.2020.
POLITIKA
Lovro Kuščević podnio ostavku, ne želi biti uteg Vladi, i vraća se u Sabor, gdje može kako hoće…

Lovro Kuščević podnio ostavku, ne želi biti uteg Vladi, i vraća se u Sabor, gdje može kako hoće…

Lovro Kuščević, ministar uprave i HDZ-ov politički tajnik, razdužio se danas obiju funkcija. Ispravni i časni Lovro koji je danima tvrdio kako ni u čemu nije pogriješio, da ništa nezakonito nije učinio, naposljetku je ipak podnio ostavke premijeru i šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću, koji oko njihova prihvaćanja nije ni časa dvojio. Kao da mu je pao kamen s leđa…

Predsjednik Vlade ostavku svoga nezajažljivog nekretninskog meštra brzo je prihvatio, a ražalovani ministar je ustvrdio kako se na taj čin odlučio jer nije htio više biti teret svojoj stranci i Vladi koja ima ” izvrsne projekte i odlične rezultate”. Inače, ne odlazi ministar Kuščević, ako je tkogod to pomislio, zbog inkriminacija koje su ga potpuno kompromitirale, nego zbog percepcije koju su u javnosti stvorili mediji ( !? )

U kratkoj izjavi novinarima, nakon sjednice u središnjici stranke, Plenković je kazao da je Lovro Kuščević dao svoj mandat ministra i političkog tajnika na raspolaganje.

– Kao predsjednik Vlade i kao predsjednik stranke prihvatio sam ostavku i on ( Lovro Kuščević op.a. ) će napustiti obje dužnosti i vratiti se u Hrvatski sabor. S obzirom na sve okolnosti koje traju proteklih tjedana u javnosti, procijenili smo da se time čini velika šteta njemu osobno, a i Vladi i HDZ-u– rekao je Plenković.

Istodobno, od ministra Kuščevića se moglo čuti sljedeće:

-Dao sam svoj mandat na raspolaganje, i premijer ga je prihvatio. Odgovoran sam političar. Jasno mi je da ova negativna percepcija o meni predstavlja veliki teret za Vladu. Ne želim da Vladi koja dobro radi budem uteg- kazao je Kuščević, napominjući kako je ponosan na svoja tri mandata općinskog vijeća u Nerežišću, na svoj mandat županijskog vijećnika i tri ministarska mandata, a istim takvim žarom nastavit će raditi, obećao je, i u Hrvatskom saboru kao zastupnik HDZ-a.

Na što je to točno ponosan, na koja svoja djela, nije nam otkrio…

Vrh HDZ-a i Vlade sutra će se sastati i sa svojim koalicijskim partnerom, HNS-om, koji je ultimativno tražio ostavku ministra uprave Lovre Kuščevića, prijeteći u protivnom izlaskom iz koalicije. Na njihov je zahtjev premijer Plenković reagirao poprilično arogantno i ignorantski javnom opaskom kako ultimatume organski ne podnosi. Sad, je li premijer ipak popustio ultimatumu svoga koalicijskog partnera, ili je odlučio spašavati vlastitu i glavu HDZ-a, čiji rejting sve više pada, o tom potom. O čemu će partneri sutra razgovarati nakon što je Kuščevićeva ostavka apsolvirana, vidjet ćemo…

Odlazak proskribiranog ministra uprave tražila je i oporba, na čelu sa SDP-om koji je podnio prijedlog za opoziv Lovre Kuščevića, a potpisalo ga je 43 zastupnika ( uz SDP, prijedlog za opozivom ministra koji obožava nekretnine, potpisali su i zastupnici GLAS-a, HSS-a, Klub nezavisnih zastupnika, zastupnici SNAGA-e i Promijenimo Hrvatsku ( Aleksić i Lovrinović ).

Za HDZ je, čini se, bilo najvažnije da se u Saboru ne otvara rasprava o diskreditiranom, gramzljivom ministru.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI