Neovisni novinarski portal
12.7.2020.
POLITIKA
Ivan Malenica, Plenkovićev prijedlog za novog ministra uprave

Ivan Malenica, Plenkovićev prijedlog za novog ministra uprave

Ivan Malenica, dekan šibenskog Veleučilišta, premijerov je izbor za novog ministra uprave, koji dolazi na tu dužnost nakon ostavke kompromitiranog Lovre Kuščevića.
– Mlad čovjek, odličan izbor i osvježenje- pohvalio je sam svoj izbor predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Malenica je rođen je 21.srpnja 1985. u Šibeniku, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Splitu 2008. Na šibensko Veleučilište dolazi 2009., najprije kao asistent, potom predavač na kolegiju Upravno pravo i Upravno procesno pravo, a od 2016. ima status višeg predavača. Za dekana Veleučilišta izabran je 2017.
Kako novodi N1, njegovi stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo, što ga osobito kvalificira za funkciju ministra uprave. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova, koautor je i udžbenika Novo hrvatsko radno pravo- ogledi iz radnog prava i pravne prakse ( 2013.- 2016.), član Savjeta za razvoj javne uprave. Početkom 2018., kako piše u njegovom životopisu, imenovan je, na prijedlog šibensko-kninskog HDZ-a, za novog predsjednika HDZ-ovog Odbora za upravu.

Neki su u vodstvu HDZ-a priželjkivali Malenicu i na funkciji budućeg šibensko-kninskog župana. No, nakon njegovog izbora za ministra, kojeg bi Sabor trebao potvrditi idući tjedan u okviru šire rekonstrukcije Vlade, šibensko-kninski HDZ s njim neće, zasad,  moći računati na lokalnoj razini.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI