Neovisni novinarski portal
14.7.2020.
aktivisti / EKOLOGIJA
Foto: Greenpeace/Biljana Šimić

Greenpeaceova kampanja:
Darko Rundek autorskom pjesmom rekao NE jednokratnoj plastici

Foto: Greenpeace/Biljana Šimić

Greenpeaceovoj kampanji protiv jednokratne plastike  pridružio i Darko Rundek. Autorsku pjesmu „Reci NE!“ snimio je u suradnji sa školskim zborom iz Velike Gorice.

-Drago mi je što smo mogli podržati kampanju Greenpeacea protiv plastike za jednokratnu upotrebu, kao i da sam mogao surađivati sa zborom ZbrKu koji je bio super. Pozivam vas da potpišete peticiju za zabranu plastičnih vrećica. Reci NE! poručio je poznati glazbenik kojega posljednjih godina prepoznajemo i po njegovom ekološkom aktivizmu.

Foto: Greenpeace/Biljana Šimić

Greenpeaceovu peticiju, koja se i dalje provodi, već je potpisalo više od 50.000 građana, što je jasna poruka javnosti kako je nužna promjena politike.

-Pjesma nas je odmah zarazila, a posebno nas veseli što su se zainteresirali i uključili i mladi ljudi. Vrijeme je da stanemo na kraj pogubnim praksama koje štete budućim generacijama. Kao što prikazuje ovaj spot, želimo spriječiti da se današnja djeca sutra utope u moru plastike i plastičnih vrećica – naglasila je voditeljica kampanje Petra Andrić.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI