Neovisni novinarski portal
9.4.2020.
DJEČICA / EKOLOGIJA / ekopis
Ilustracija: dječak sadi stablo (foto www,jnf.ca)

Eko bebe u Kninu:
Novorođenčad sadi drvca pa raste zajedno s njima

Ilustracija: dječak sadi stablo (foto www,jnf.ca)

Ekološka udruga „Krka“ Knin započela je s provedbom projekta „Eko beba“ u suradnji s Općom i veteranskom bolnicom „Hrvatski ponos“ u Kninu.

Što donose Eko bebe? Donose dobro.

Naime, sve djevojčice i dječaci rođeni u kninskom rodilištu do kraja 2019.  dobit će na dar sadnicu stabla tj. bon za preuzimanje sadnice stabla, baverin (podbradnjak, slinček), platnenu vrećicu i edukativnu brošuru o zaštiti okoliša.

-Ukupno će se roditeljima novorođene djece podijeliti 200 poklon paketa, a podjela će po potrebi trajati i u 2020. godini do isteka zaliha – kažu u Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin, neumornoj kninskoj družini koju vodi Inga Kukolj, a koji su proteklih desetljeća u Kninu nedvojbeno život učinili boljim, poklonivši gradu i građanima zadivljujući broj korisnih projekata.

Donator sredstava (20 tisuća kuna) za provedbu projekta Eko bebe je Grad Knin.

Kako stvari stoje, projekt Eko bebe bi mogao brzo potrošiti spomenutu cifru, budući da je u Kninu prošle, 2018. godine, na svijet došlo 170 novorođenčadi.

To je dobra vijest u vremenima drastičnog pada nataliteta i depopulacije koja pogađa Hrvatsku.

Osim toga, sretna je vijest i što na svijet dolaze nove generacije koje će zasigurno morati biti ekološki svjesnije, te će s  puno više pažnje. mudrosti i ljubavi brinuti o svom životnom okolišu nego li to, na žalost, čine aktualne generacije odraslih.

Nije ovo patetika: Eko bebama od srca želimo lijepo i mirno odrastanje i da izrastu u velike i pametne Eko djevojke i Eko mladiće, uporedno sa stablima koje će biti zasađena prilikom njihova rođenja.

Samo naprijed Eko bebe, načinite konačno ovaj svijet boljim i ugodnijim mjestom za život.

Kad već nisu oni prije vas, tj. mi.

Ilustracija: dječak sadi stablo (foto www,jnf.ca)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI