Neovisni novinarski portal
14.8.2020.
POLITIKA
Umjesto Škore, u Kninu, na proslavi obljetnice Oluje, pjevat će ” trio fantastikus”: Pejaković, Grdović i Stavros

Umjesto Škore, u Kninu, na proslavi obljetnice Oluje, pjevat će ” trio fantastikus”:
Pejaković, Grdović i Stavros

Eto, prva šteta od Škorine kandidature za predsjednika Republike umalo se dogodila. Preko svoga menadžera Miljenka Ćurića, pjevač s velikim političkim ambicijama koji se kandidirao za predsjendika Republike, priopćio je kninskoj gradskoj vlasti da u Knin ove godine na dan proslave Oluje, Dan domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja neće doći, niti održati već dogovoreni koncert. Ali, čini se, da bi Knin Škorinim otkazivanjem mogao još i profitirati. Jer, kako je za N1 najavio kninski gradonačelnik Marko Jelić, 5.kolovoza Kninjane i njihove goste zabavljat će Stavros, Grdović i Pejaković…

S Miroslavom Škorom Knin je prethodnih godina za proslavu Oluje dobio alternaciju za Thompsona. Na središnjem gradskom trgu Škoro je i lani uveseljavao brojnu publiku, a dojučer je figurirao i kao glavni zabavljač za ovogodišnju proslavu. Međutim, od dogovora je odustao jer ne želi politizirati proslavu Oluje. Njegov je menadžer o tome obavijestio zamjenicu kninskog gradonačelnika Kristinu Perić, a kako piše Novi list, Ćurić je o toj odluci kazao:

– Nakon objave kandidature za predsjednika Republike, Škoro je donio odluku da taj dan neće imati koncert nigdje u Hrvatskoj, zato što ne želi da se ovaj veličanstveni hrvatski praznik na bilo koji način povezuje s predstojećim izborima .

U Kninu nema panike zbog Škorinog otkazivanja koncerta. Gradonačelnik Marko Jelić, kako je izjavio za N1,  iako iznenađen, nije zbog toga ni uznemiren ni ljutit.

– Da smo bili iznenađeni, možda malo, ali to nije neko pretjerano iznenađenje, jer da se ja kandidiram za tu funkciju nastojao bih odmaknuti od sebe sve moguće druge poslove jer je to ozbiljna kandidatura i treba puno raditi da bi se došlo do nekog rezultata- pun je razumijevanja Jelić.

A umjesto Škore, već se zna, nastupit će Zlatko Pejaković, Jasmin Stavros i Mladen Grdović. Grad Knin za tu prigodu ima rezerviranu proračunsku stavku od pola milijuna kuna, ali to nije stavka za koncert, jer se u Kninu Dan domovinske zahvalnosti obilježava mjesec dana i to brojnim aktivnostima i događanjima. Koncert i izvođači, tvrdi Jelić, obično koštaju stotinjak tisuća kuna, a sama bina još dodatnih stotinjak tisuća, pa se sve skupa popne na oko 250 tisuća kuna. Kako bilo, proslava 5. kolovoza u Kninu ide dalje, bez zastoja i nervoze. I dakako, bez Škore…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI