Neovisni novinarski portal
10.7.2020.
GRAĐANI
Foto: RiRock, ilustrativna fotografija

RiGeneration:
Besplatne radionice sviranja bubnjeva, električne i bas gitare za starije od 55 godina

Foto: RiRock, ilustrativna fotografija

Novi ciklusi radionica za starije od 55 godina, među ostalim i radionica inovativnog pristupa sviranju bubnjeva te ona intuitivnog sviranja električne i bas gitare, počinju ovoga lipnja u riječkom Omladinskom kulturnom centru Palach čim se skupi zainteresirana kritična masa.

Radionice organizira udruga Ri Rock u suradnji s Maticom umirovljenika Rijeka u okviru projekta RiGeneration. Besplatne su i potpuno interaktivne što znači da će sami polaznici iskušavati metode uz pratnju iskusnih voditelja.

Voditelj radionice Inovativan pristup sviranju bubnjeva, namijenjene onima koji već poznaju osnove sviranja bubnjeva, je Marko Duvnjak, vrhunski bubnjar koji surađuje sa svjetskim imenima. U manjoj grupi od deset polaznika zainteresirani će iskušati metode koje će im pomoći da svoje sviračke vještine dovedu na novu razinu.

Radionicu Intuitivna gitara, namijenjenu onima koji poznaju osnove sviranja električne ili bas gitare, vodi Ivan Pešut, profesionalni studijski glazbenik i učitelj gitare. Kroz osvještavanje individualiziranog pristupa glazbi polaznike će potaknuti na razvoj vlastitih izričajnih koncepata.

U novom ciklusu radionica za starije od 55 godina organizirane su i dvije radionice namijenjene početnicima – radionica filcanja vune i radionica čunčanja koje vodi Ljiljana Selaković. Polaznici će upoznati način obrade vune star preko osam tisuća godina i naučiti tehnike mokrog i suhog filcanja te vrlo staru tehniku izrade čipke i nakita pomoću čunka ili lađice.

Zainteresirani se trebaju što prije javiti u Maticu umirovljenika Rijeka na adresi Kružna ulica 5 (kod Omladinskog kulturnog centra Palach) jer radionice započinju čim se oformi grupa od 10 do 15 polaznika.

U okviru projekta RiGeneration do sada su održane radionice fotografije, šivanja, slikarstva, keramike, zbornog pjevanja, sviranja električne i bas gitare te bubnjeva. Organizirana je i karnevalska skupina te održano predavanje na temu kulturne i industrijske baštine grada Rijeke. S nove četiri radionice nastavlja se projekt koji će ove jeseni zatvoriti izložba fotografija polaznika fotografske radionice. Organizacija radionica je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI