Neovisni novinarski portal
23.4.2021.
šumske vijesti
Multimedijalna koliba i RadioTeatar na Sljemenu: U šumu! U šumu!

Multimedijalna koliba i RadioTeatar na Sljemenu:
U šumu! U šumu!

-U šumu! U šumu! Multimedijalna koliba u suradnji s ansamblom RadioTeatra najavljuje prvi dio godišnjeg ciklusa malih radiofonijskih izvedbi: (mali zeleni) Plan za bijeg koji će se održati u utorak 25.6.2019., od 13:30 do 20h u šumi i na proplanku pored Planinarskog doma Risnjak na Sljemenu. Predstave, radionice, koncertić, čitanja i slušanja, za male od ranog popodneva, a za velike od prvih naznaka sumraka nadalje – najavljuju organizatori.

U šumi je hlad. Promotrite u nastavku bogat program i sve servisne informacije oko ovog osebujnog šumskog zbivanja:

PROGRAM:

– 13:30 dobrodošlica! (tapšanje i nazdravljanje za kraj uspona)

– 14:00 DRVO KOJE JE PJEVALO (predstava, RadioTeatar, 30min, za djecu od 5 do 10g)

Autorski tim: Nina Bajsić, Hrvoje Korbar, Jasmina Bojić, Marija Šegvić i Stanislav Kovačić, Izvode: Violinistica Jasmina Bojić, glumica Marija Šegvić i prvi puta na sceni, violončelist Pavle Brazzoduro (10g)

„Drvo koje je pjevalo“ je predstava o Violini i Violončelu, prijateljstvu čovjeka i instrumenta, klasičnog i inovativnog, starog i novog, kao i slobode i odgovornosti koju glazba donosi.

– 14:30 RADIOFONSKA RADIONICA

U jednostavnim predmetima poput kamenčića, škarica, ukosnica, oraha, slamki, zvončića, šuškalica za ritam sačinjenih od ambalaže i riže, improviziranih bubnjeva, prirodnih i umjetnih materijala koji šuškaju, odzvanjaju, škripe ili podsjećaju na određene instrumente – polaznici će uz pomoć ansambla predstave „Drvo koje je pjevalo“ tražiti glazbu.

– 16:00 GENKIDU (predstava, Lutkarski eksperimentalni teatar: LET”, 4+)

Autorski je projekt Katarine Grgić i Matee Antunović temeljen na Epu o Gilgamešu. Izvode: Matea Antunović, Patrik Gregurec, Katarina Grgić, Domagoj Obadić, Josipa Vukušić

Predstava Genkidu drevna je priča o stvaranju danas nestalog grada Uruka, njegovih stanovnika i njihovih kraljeva – Gilgameša i Enkidua. Kada su stvarali grad bogovima se potkrala jedna mala greška – u šumi nedaleko Uruka sakrila se zlokobna zvijer Humbaba i neprestano straši njegove stanovnike!

– 16:30 LUTKARSKA RADIONICA
Izrada lutaka od šumskih i recikliranih materijala s ansamblom predstave „Genkidu“

– 18:00 Nina Bajsić&Vid Hribar – KONCERTIĆ

Klavirist Vid Hribar i pjevačica Nina Bajsić zagrebački su glazbeni duo čiji se glazbeni afiniteti prostiru u rasponu od 30-ih do 70-ih godina prošlog stoljeća.

– 19:00 JEZIK PTICA (zvučna instalacija otvorena intervencijama uživo iz pejsaža, nastala u zajedništvu Sande Hržić, Darka Rundeka & ansambla RadioTeatra)

Kad stabla šapuću tajnim jezikom nevidljivih ptica!
Zvučna instalacija na stablima je nastala temeljem ulomaka iz „Jezika ptica“ mistične poeme iz 12. stoljeća, iz pera perzijskog pjesnika Faridudina Atara. Na kakvo to putovanje poziva ptice svijeta mudra Kruničarka?

– 19:30 ČUJ OVU KNJIGU: “Sjećanje šume” – ulomci iz audio knjige prema romanu Damira Karakaša
(uživo nastupaju Janko Rakoš & Dino Brazzoduro)
Naslanjajući se na iskonsku tradiciju usmenog prenošenja priča koja započinje još u najranijoj čovjekovoj dobi pričanjem priča djeci, a koja kasnije u svijetu vizualnih podražaja kržlja i nestaje – projektom ČUJ OVU KNJIGU želimo u ljudima probuditi uspavanu emociju slušanja.


Nadalje, evo što poručuju organizatori:

Dolazak na radionice molimo vas potvrdite na: radioteatar@gmail.com zbog materijala.
Ukoliko imate pitanja ili briga, javite nam se na broj mobitela: 091 9248 809, možda ih možemo riješiti.

Kako do nas:

Samo je sat vremena šetnje do PD Risnjaka iz smjera Mikulića:
http://www.zet.hr/raspored-voznji/325?route_id=140&datum=2019062

Za one s one s autom: sljemenskom cestom vozite do vrha i pri spuštanju prema Kraljičinom zdencu, nedaleko nakon skretanja za PD Grafičar, pratite odvojak desno za PD Risnjak.

Za one s busom: siđete nakon Grafičara i dalje isto kao i autom, samo pješke i pola sata.
http://www.zet.hr/raspored-voznji/325?route_id=140&datum=20190625

Plan za bijeg je ciklus malih radiofonijskih izvedbi koji nastaje u produkciji Multimedijalne kolibe u suradnji s ansamblom RadioTeatra i uz podršku Ministarstva kulture RH, Ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade kulture nova.

Jesenski dio ciklusa priprema se za kraj listopada.

Svi programi su besplatni! Tijekom cijelog programa jedna Škrabica čeka na vaš doprinos pomoći obnove krova Planinarskog doma Risnjak, stradalog u oluji.

U skladu s katastrofalnim stanjem planete – molimo izbjegavajte jednokratnu plastiku u vašim ruksacima i po stazama, te budite nježni s prirodom.

Umjetnička voditeljica: Pavlica Bajsić Brazzoduro
Organizacija: Katarina Grgić
PR: Andreja Pančur
Grafičko oblikovanje: Joško Gamberožić
Tonsko oblikovanje: Dino Brazzoduro
Drvodjeljski radovi: Oliver Naumovski
Produkcija: Multimedijalna koliba

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI