Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
eu projekti
Nova tajnica Vijeća Europe (foto printscreen HRT/Tris)

M. Pejčinović Burić (HDZ) postala tajnica u Vijeću Europe:
Sad treba preživjeti s 187.500 kuna mjesečno

Nova tajnica Vijeća Europe (foto printscreen HRT/Tris)

Predsjednik Vlade Andrej Plenković (HDZ) čestitao je potpredsjednici Vlade i ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić (HDZ) na izboru za glavnu tajnicu Vijeća Europe, slavodobitno javljaju iz Vlade RH. Ima i zašto: belgijski mediji tvrde kako će vesela M. Pejćinović Burić (56) imati godišnju plaću od 300 tisuća eura, odnosno 2.25 milijuna kuna ili oko 25.ooo eura  ili oko 187.500 kuna mjesečno. Treba preživjeti s tom plaćom.

Nije poznato hoće li kao sekretarica Vijeća Europe imati i naknadu za topli obrok, prijevoz i odvojeni život.

-Smatram Vijeće Europe jednom od najvažnijih institucija u Europi, važnijom nego što je ikada bilo – rekla je Pejčinović Burić u svom prvom govoru kao novoizabrana glavna tajnica Vijeća Europe obraćajući se zastupnicima Parlamentarne skupštine VE, kako javlja Vlada RH.

Nova tajnica Vijeća Europe (foto printscreen HRT/Tris)

Hm, u svjetlu gore navedene plaće, posve je logično kako smatra kako je ‘Vijeće Europe jednom od najvažnijih institucija u Europi, važnijom nego što je ikada bilo’.

Barem za nju.

Rekla je i kako će ‘raditi na ostvarivanju mira i prosperiteta europskih građana.’

Možemo biti mirni, a možda će Republika HRvatska sada nešto i uštedjeti na njezinoj ministarskoj plaći.

A možda i neće.

M.P.B. je rođena 1963. u Mostaru, ali je Ekonomski fakultet završila u Zagrebu.

Kako joj navode u biografiji na stranici Vlade RH, nakon što je za vrijeme Domovinskog rata od 1993. do 1994. godinu dana studirala na tzv. Collège d’Europe u Belgiji i Poljskoj, stekla je titulu zanimljivog naziva: magistrica europskih znanosti.

Koje i kakve su to ‘europske znanosti’ i koje predmete treba položiti kako bi se postalo ‘europski znanstvenik’, nije nam poznato.

Čestitamo uz pjesmu Euroneuro Ramba Amadeusa.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI