Neovisni novinarski portal
16.1.2021.
ZASEBNA SAMOSTALNA INTERVENTNA RUBRIKA ZA VOJNE VIJESTI
Pozivam mlade ljude koji žele letjeti da prihvate izazov i postanu vojni piloti ili pilotkinje, letjet ćete s najboljima, poručuje Višnjić

Leteći cirkus Gorana Višnjića:
Poziv u vojsku na Međunarodnom dječjem festivalu

Pozivam mlade ljude koji žele letjeti da prihvate izazov i postanu vojni piloti ili pilotkinje, letjet ćete s najboljima, poručuje Višnjić

– U društvu sam hrabrih i odvažnih pilota “Krila Oluje”. Pozivam sve mlade ljude koji žele letjeti da prihvate izazov i postanu vojni piloti ili pilotkinje – dođite u Zemunik i učite od najboljih – rekao je jučer, kako tvrdi MORH, Goran Višnjić, hrvatski glumac rodom iz Šibenika koji posljednjih par desetljeća živi u SAD-u.

Izgovorio je to, ako je vjerovati Samostalnoj službi za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a, u eteru šibenskih radiopostaja za vrijeme jučerašnjeg polusatnog leta u crvenom pilotskom kombinezonu i s klasičnim topganušama, pilotskim sunčanim naočalima, a tijekom kojega je sa zrakoplovnom skupinom MORH-a imena ‘Krila Oluje’ u okviru programa Međunarodnog dječjeg festivala letio iznad Šibenika.

Leteći cirkus Gorana Višnjića, nazovimo ga tako, vidljivo je iz aviona, dio je MORH-ovih uobičajenih propagandnih napora u kojima najmlađe generacije žele pošto-poto privoliti da se uključe na vojne škole, ratne obuke i slično.

Je li se to moralo činiti i u sklopu svetog Međunarodnog dječjeg festivala, jedne od najdugovječnijih i najzabavnijih umjetničkih manifestacija namijenjenih djeci i mladima, neka zaključi svatko za sebe. Treba li našoj djeci, ionako bombardiranoj dnevnopolitčkim recikliranjima ratova i ratnih nevolja, takvo što?

Pozivam mlade ljude koji žele letjeti da prihvate izazov i postanu vojni piloti ili pilotkinje, letjet ćete s najboljima, poručuje Višnjić -Foto: MORH/T. Brandt

No to nije kraj ofenzive: danas će, u okviru završnog dana MDF-a u 18.30 sati na Trgu Pavla Šubića I. Ministarstvo obrane RH prirediti ‘Simulaciju leta i prezentaciju ratnog zrakoplovstva’, a u 19.30 sati će iznad šibenske luke ponovno letjeti Akro grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila Oluje, ali ovaj put bez hrvatskog Toma Cruisea Gorana Višnjića.

-Osim nastupom “Krila Oluje”, MORH i Hrvatska vojska se na 59. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku predstavljaju i promidžbom programa civilno-vojnog školovanja, uključujući školovanje za vojnog pilota te programe Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo i Vojno pomorstvo, kao i promidžom dragovoljnog vojnog osposobljavanja. Već danas, u sklopu Aeronautičke radionice u Tehničkoj školi u Šibeniku, nazočni su se mogli okušati na simulatoru leta borbenog aviona MiG-21.
Isti će simulator u subotu, 29. lipnja od 18 do 20 sati biti postavljen na promidžbenom štandu MORH-a na Trgu Pavla Šubića u Šibeniku – odlučno i ponosno najavljuju iz MORH-a današnje šibenske ratne igrice namijenjene djeci.

Pozivam mlade ljude koji žele letjeti da prihvate izazov i postanu vojni piloti ili pilotkinje, letjet ćete s najboljima, poručuje Višnjić

Nije poznato ima li ova leteća vojnopropagandna operacija veze s filmom General koji bi se ovoga ljeta trebao pojaviti na filmskom festivalu u Puli, a u kojem Antu Gotovinu glumi Goran Višnjić u režiji punca mu Antuna Vrdoljaka. 

Ili je povezana s jučerašnjom najavom novog pokušaja ministra D. Krstčevića za kupnju ratnih zrakoplova?

-Zdravo maleni, zdravo svi, nek’ ste sretni svi tisuć’ ljeta… Nek’ pjesma ta svu djecu združi, jer sad je čas, daj ruku pruži… – kažu stihovi Arsena Dedića u pjesmi  ‘Zdravo maleni’, himni MDF-a nastaloj u vremenima u kojima se djecu još učilo kako je mir i nenasilje ipak važnije od ratne tehnike, bombi, streljiva i priprema za rat.

Pozivam mlade ljude koji žele letjeti da prihvate izazov i postanu vojni piloti ili pilotkinje, letjet ćete s najboljima, poručuje Višnjić -foto MORH/T. Brandt

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI